Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διεξαγωγή του Σεναρίου Διαχείρισης Κρίσεων του Δ.Ι.Ε.Κ. Γιαννιτσών (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διεξαγωγή του Σεναρίου Διαχείρισης Κρίσεων του Δ.Ι.Ε.Κ. Γιαννιτσών με θέμα την αντιμετώπιση τροχαίου ατυχήματος και αλληλουχίας γεγονότων που συνδέονται με αυτό. Πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων με την εμπλοκή του συνόλου των σπουδαστών, εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού του Δ.Ι.Ε.Κ. Γιαννιτσών και την συμμετοχή του Δήμου Πέλλας, του Τμήματος Τροχαίας Πέλλας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πέλλας και του ΕΚΑΒ Πέλλας τομέας Γιαννιτσών.

Το σενάριο υλοποιήθηκε από σπουδαστές του ΔΙΕΚ Γιαννιτσών και συγκεκριμένα από την ειδικότητα ‘Διασώστης Πλήρωμα Ασθενοφόρου’ Β΄ εξαμήνου. Συμμετείχαν επίσης οι ειδικότητες ‘Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων’ Δ΄ εξαμήνου, ‘Βοηθός Φαρμακείου’ Δ΄ εξαμήνου καθώς και η ειδικότητα ‘Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ’ Β΄ εξαμήνου η οποία επιμελήθηκε το Μακιγιάζ των τραυμάτων.

Η διεξαχθείσα άσκηση ανέδειξε τη σημασία της οργάνωσης, της συνεργασίας και της τήρησης διεθνώς αναγνωρισμένων πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση και διαχείριση κρίσεων, αλλά και τον επαγγελματισμό που επιδεικνύει το προσωπικό που καλείται να αντιμετωπίσει ανάλογα περιστατικά.

Την δράση τίμησαν  με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος Γρηγόριος, ο Ανντιδήμαρχος Πέλλας κ. Βουτσάς, ο Δ/ντης Τροχαίας Πέλλας κ. Περδικάτσης Πέτρος, ο Δκτής της Π.Υ Γιαννιτσών Αντιπύραρχος κ. Γκίκας Καμπουρίδης, και ο Επιπυραγός κ. Κωνσταντίνου Λάζαρος, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν Γιαννιτσών κ. Λόγγος Ευάγγελος.

Το Δ.Ι.Ε.Κ. Γιαννιτσών ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες φορείς στην υλοποίηση του σεναρίου, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση καμίας παρόμοιας άσκησης και προετοιμάζει την πραγματοποίηση ανάλογων δράσεων σύντομα. Θερμές ευχαριστίες οφείλει και στους επαγγελματίες της πόλης, τον συνεταιρισμό ΤΑΧΙ Δήμου Πέλλας και την Κοινοπραξία Αγ. Σοφία καθώς και RODI HELLAS για την κάλυψη αναγκών της δράσης.

Τέλος, οφείλει να επισημάνει την άριστη και ουσιαστική συμμετοχή των εκπαιδευτών του ΔΙΕΚ Γιαννιτσών στην προετοιμασία και εκπαίδευση των καταρτιζόμενων μας και να ευχαριστήσει θερμά τους κα Ντιούδη Παγώνα Νοσηλεύτρια Δ/ντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν Γιαννιτσών, κ. Μαλλιωτάκη Ευστράτιου, Νοσηλευτή, Προϊστάμενο τμήματος covid Γ.Ν Έδεσσας, κα Μπελόγια Καλλιόπη, Εκπαιδευτικό Υπεύθυνη Τομέα Υγείας – Πρόνοιας και Ευεξίας του 1ου Ε.Κ Γιαννιτσών, κ. Πλούγαρλη Βασίλειο, Δ/ντη Τροχαίας Γιαννιτσών, κ. Μπιμπίτσο Χρήστο, προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Πέλλας, κα Παπαδοπούλου Βικτωρία, εκπαιδεύτρια του ΙΕΚ και τον κ. Σδραυκάκη Βασίλειο, εκπαιδευτή Φαρμακοποιό, για τον χρόνο και τις δυνάμεις που διέθεσαν.
 
Η Δ/ντρια του ΔΙΕΚ Γιαννιτσών
 
Πετρίδου Στυλιανή










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365