Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Έρχεται νέα «επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών» για επαγγελματίες

Έρχεται πρόγραμμα για τα επαγγελματικά ψυγεία

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης ανήγγειλε την προκήρυξη νέας δράσης ανακύκλωσης για επαγγελματικά ψυγεία - τύπου επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών μέσω ΕΣΠΑ.


Από 135 έως 710 ευρώ θα κυμαίνεται η επιδότηση για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών, για την οποία άνοιξε χθες Τρίτη η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων, όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου.


Μέσω του προγράμματος θα αντικατασταθούν 380.000 ενοργοβόρες συσκευές και οι ωεφλούμενοι θα δουν μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από 150-300 ευρώ το χρόνο, ενώ η συνολική εξοικονόμηση ηλεκτροπαραγωγής θα φτάσει τις 209.000 μεγαβατώρες.


Έρχεται πρόγραμμα για τα επαγγελματικά ψυγεία

Το επιτελείο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξήγγειλε ότι σύντομα θα έρθει μια δράση για ανακύκλωση επαγγελματικών ψυγείων.


Ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» φτάνει τα 150 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους ΕΣΠΑ.


Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης ανήγγειλε την προκήρυξη νέας δράσης ανακύκλωσης για επαγγελματικά ψυγεία που επίσης ανήκουν στην κατηγορία των ενεργοβόρων συσκευών.


Υπογράμμισε επίσης την έμφαση που δίνει το ΕΣΠΑ στην πράσινη οικονομία, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή ενώ σημείωσε ότι η δράση θα οδηγήσει στην αντικατάσταση 380.000 συσκευών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365