Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Δείτε την τοποθέτηση του Δημήτρη Μπίνου στο Δ.Σ. Αλμωπίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε την τοποθέτηση του Δημήτρη Μπίνου στο Δ.Σ. Αλμωπίας

Σε συνέχεια της σύστασης, μέσα από νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Τουρισμού, ιδιωτικής εταιρείας για τη διαχείριση των θερμών και ιαματικών πηγών, παρά την σύσσωμη εναντίωση, τόσο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, όσο και όλων των Δήμων που έχουν στην ιδιοκτησία τους ιαματικά λουτρά, οι Δήμοι καλούνται να δηλώσουν έως το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου αν επιθυμούν να διαχειριστούν τους φυσικούς πόρους που έχουν στην ευθύνη τους, σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται η αυτοδίκαιη μεταφορά τους στην ευθύνη της νέας Ανώνυμης Εταιρείας που συστήθηκε.

Σε αυτά τα πλαίσια, Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, με μόνο θέμα τη λήψη σχετικής απόφασης. Μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου Αλμωπίας και Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών, ο οποίος εισηγήθηκε να παραμείνουν τα Λουτρά στη διαχείριση του Δήμου, το λόγο πήρε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος, ο οποίος κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο διετέλεσε και Πρόεδρος των Λουτρών.

Η τοποθέτησή του κ. Μπίνου κινήθηκε σε δραματικούς τόνους. Δήλωσε πως η σημερινή μέρα, είναι ημέρα πένθους για την Αλμωπία και για τα Λουτρά, καθώς η σημερινή Διοίκηση τα άφησε όλα στην τύχη τους. Μάλιστα, τόνισε πως αν ο ίδιος δεν είχε φέρει το θέμα στο προσκήνιο κατά την πρόσφατη τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορεί να μην είχε ασχοληθεί καν η Δημοτική Αρχή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «πολύ φοβάμαι πως αν την περασμένη εβδομάδα δεν έφερνα στη δημοσιότητα το ζήτημα, δεν ξέρω αν θα είχατε ασχοληθεί. Η προθεσμία λήγει στις 23 Ιουνίου, δηλαδή σε 8 ημέρες. Δηλαδή, με φοβίζει μια Δημοτική Αρχή που φτάνει στο πέρας της προθεσμίας χωρίς να είναι έτοιμη να προτείνει πράγματα».

Και συνέχισε ο κ. Μπίνος: «Η σημερινή Διοίκηση των Λουτρών δεν είχε το ανάστημα σε κανένα επίπεδο να σταθεί και να παλέψει. Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον Δήμο Αλμωπίας και τη Λουτρόπολη. Τα αφήσαμε όλα αμαχητί. Δεν μας τιμά να καθόμαστε να ερμηνεύουμε ένα νόμο και να κάνουμε αυτά που μας προτείνουν. Αντί να αγωνιστούμε, μας προτείνετε να συναινέσουμε σε ένα νόμο, ο οποίος είναι πολύ πρόχειρος ως προς κάποιες λογικές».

Ο κ. Μπίνος αναφέρθηκε και στην παντελή απουσία του σημερινού Δημάρχου και Προέδρου από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, όπως από τον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, όπου ο ίδιος είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος, ενώ σήμερα δεν υπάρχει καμία εκπροσώπηση της μεγαλύτερης Λουτρόπολης της Ελλάδας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εγώ αν ήμουν Δήμαρχος σήμερα, θα ήμουν Πρόεδρος του Συνδέσμου με σκοπό να μην τους αφήσω. Είναι δυνατόν στο επταμελές του Συνδέσμου να είναι άλλες Λουτροπόλεις και όχι η δική μας; Ακολουθούμε μοιρολατρικά όλα όσα ορίζει ο νόμος αυτός, χωρίς καμία αντίδραση».

«Σκύψτε το κεφάλι και εργαστείτε. Μην επαναλαμβάνετε λάθη. Δεν είναι κακό να ζητάτε βοήθεια. Τα Λουτρά πρέπει να διατηρήσουν τον κοινωνικό τους χαρακτήρα. Δεν πρέπει να χάσουμε μια κερδοφόρα επιχείρηση, η οποία πρέπει να διατηρήσει τον κοινωνικό χαρακτήρα της. Είναι ημέρα πένθους για το Δήμο μας. Ο νόμος αυτός πέτυχε δυστυχώς τον στόχο του, γιατί στα Λουτρά Πόζαρ στόχευε και βρήκε μια Διοίκηση που δεν αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα ο νομοθέτης να έχει άλλοθι ότι κανείς δεν αντέδρασε», κατέληξε ο κ. Μπίνος


Δείτε την τοποθέτηση του Δημήτρη Μπίνου στο Δ.Σ. Αλμωπίας:

4 σχόλια:

  1. για το επίπεδο του Δημοτικού συμβουλίου, ο Μπίνος είναι πολυτέλεια....δεν έχει και καλύτερους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνεί τελικά να μείνουν στο Δήμο ή όχι ; δε μας είπε επίσης αυτός δεν ήταν που δε φρόντισε να βγει η άδεια και κόντεψαν με κλείσιμο ; ρε παιδιά καλή η μικροπολιτικη αλλά υπάρχει και αυτό που λέμε κοινό κάλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o κυριοι μπινασ ,κουησ λιουγασ που ηνε απο το λουτρακι να πουν κ 2 λογια για τα προβληματα του λουτρακιου ,που ηνε πολλα ο κοσμοσ γιαυτο σασ ψηφησε 4 χρονια απραξια κυριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιλάει ο Μπινος για προθεσμίες που αν ήταν σήμερα δήμαρχος τα λουτρά θα είχαν λουκέτο. Μια άδεια δεν μπόρεσες να βγάλεις ρε Μπινο και κουνάς δάχτυλο τώρα; Επικίνδυνος απλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365