Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Νέες ενέργειες Λάκη Βασιλειάδη αναφορικά με τις ζημιές από τη βροχόπτωση

Δείτε την ανάρτηση του Βουλευτή Πέλλας

Δείτε την ανάρτηση του Βουλευτή Πέλλας:

Επικοινώνησα εχθές εκ νέου με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζο, στον οποίο και μετέφερα την εικόνα που αποκόμισα από τη μικρή περιοδεία μου σε πληγείσες περιοχές και Τοπικές Κοινότητες της Πέλλας.


Όπως με ενημέρωσε ο κ. Λυκουρέντζος, αναφορικά με τις καλλιέργειες κερασιών οι οποίες καλύπτονται από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, έχουν σταλεί κλιμάκια που διενεργούν επισημάνσεις, έχουν ξεκινήσει οι αναγγελίες, καθώς και κάποιες δηλώσεις ζημιάς.


Επιπλέον όμως υπάρχει ζήτημα και με ποικιλίες ροδάκινων, νεκταρινιών και βερίκοκων, τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο ακριβώς πριν τη συγκομιδή, με όλα τα έξοδα ήδη πληρωμένα από τους παραγωγούς. Τα τελευταία χρόνια και σε παρόμοια φαινόμενα βροχόπτωσης, αντίστοιχες ποικιλίες είχαν μείνει εκτός αποζημιώσεων.


Μετέφερα στον Πρόεδρο, την εικόνα εκτεταμένων ζημιών στις καλλιέργειες που διαπίστωσα ο ίδιος και ζήτησα να αποζημιωθούν και αυτές δίκαια και έγκαιρα. Την ίδια εικόνα μετέφερα και σε επικοινωνία μου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά.


Το μήνυμα που θέλησα να περάσω είναι πως καμία ζημιά δεν πρέπει να μείνει χωρίς αποζημίωση, δίκαια. Πρέπει να βρεθεί οριστική λύση στο ζήτημα που προκύπτει τα τελευταία χρόνια με το ζημιογόνο αίτιο της βροχόπτωσης σε αντίστοιχα προϊόντα τα οποία δεν αποζημιώθηκαν όπως θα έπρεπε. Είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε συχνά πλέον, με τις ζημιές στα προϊόντα να είναι άμεσες και εκτεταμένες. Άλλωστε, ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ χρήζει και αποσαφήνισης και επικαιροποίησης στα ολοένα και συχνότερα φαινόμενα που οφείλονται στην αλλαγή του κλίματος.


Θα συνεχίσω να επισκέπτομαι Τοπικές Κοινότητες και αγροκτήματα, όπως έκανα από την πρώτη μέρα, και θα παρακολουθώ στενά το θέμα, πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους. Αυτή η Κυβέρνηση άλλωστε έχει δείξει πολλές φορές ότι αντιλαμβάνεται ουσιαστικά αυτά τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και προβαίνει σε αποτελεσματικές ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365