Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Δ. Σταμενίτης: «Πρότυπο ΕΠΑΛ στην Κρύα Βρύση»

Δελτίο Τύπου
Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την ίδρυση 19 πρότυπων ΕΠΑΛ, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και πρότυπο ΕΠΑ.Λ. στην Κρύα Βρύση του Νομού Πέλλας.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του επιπέδου των σπουδών Επαγγελματικής Κατάρτισης της περιοχής μας μέσα από τις νέες καινοτόμες και σύγχρονες πρακτικές. Ενώ πρέπει να τονιστεί ότι το πρότυπο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης θα είναι ένα από τα 25 που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο της σχετικής πρότασης που έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση - λειτουργία Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. και την αναβάθμιση τους.

Συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται:
«Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Κρύας Βρύσης, το οποίο θα συστεγασθεί με το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Κρύας Βρύσης με έδρα την Κρύα Βρύση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με τους ακόλουθους τομείς:

(α) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
(β) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
(γ) Μηχανολογίας
(δ) Πληροφορικής
(ε) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας»
Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτη δήλωσε: «Η ίδρυση πρότυπου ΕΠΑ.Λ στην Κρύα Βρύση αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη για την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του Νόμου μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως που ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης του Νομού Πέλλας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβάνοντας στα νέα 19 Πρότυπα ΕΠΑΛ και αυτό της Κρύας Βρύσης».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365