Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Αγροτική συγκέντρωση στην Έδεσσα, ζητούν αλλαγή Κανονισμού και στελέχωση ΕΛΓΑ Βέροιας

Αγροτική συγκέντρωση στην Έδεσσα

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Πέλλας καλούν όλους τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους σε κινητοποίηση τη Δευτέρα (4 Ιουλίου), στην κεντρική πλατεία της Έδεσσας.


Τη διαμαρτυρία διοργανώνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσημερίου, «Ομόνοιας» Κρύας Βρύσης, Δήμου Σκύδρας και Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος «Ενότητα» Πέλλας.


Ο κ. Γιάννης Σουμελίδης μέλος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου «Ενότητα» Πέλλας, τονίζει στον ΑγροΤύπο ότι αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση το απόγευμα της Δευτέρας γιατί το κόστος έχει αυξηθεί πάρα πολύ. Ειδικά η κατάσταση στα κεράσια είναι απογοητευτική. Μιλάμε ότι τώρα συγκομίζονται στις ορεινές περιοχές κεράσια με τιμές από 40 λεπτά. Και το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να συγκομιστούν έστω και αν δεν είναι εμπορεύσιμα γιατί αλλλιώς θα πάθει ζημιά το δέντρο.  


Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:


Οι εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειές μας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλάζι, παρατεταμένες και έντονες βροχοπτώσεις) του τελευταίου διαστήματος, το κόστος παραγωγής διαρκώς να αυξάνει (άνοδος τιμής πετρελαίου, ηλεκτρικού ρεύματος, γεωργικών εφοδίων) και οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα που παράγουμε, μας έχουν φέρει στα όρια της εξαθλίωσης.


Καλούμε όλους τους φορείς, συλλόγους και σωματεία της Πέλλας, να διαδηλώσουν μαζί μας, να στείλουμε δυνατό μήνυμα.


Διεκδικούμε:


Άμεση στελέχωση του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια με εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό, ώστε να ανταποκριθεί στην τεράστια καταστροφή που έπληξε το Νομό μας και σε ενδεχόμενες μελλοντικές καταστροφές.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει από όλα τα φυσικά φαινόμενα και νόσους, και να αποζημιώνει στο 100% της ζημίας με επαρκή κρατική χρηματοδότιση.

Μείωση του κόστους παραγωγής. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, κατάργηση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια και ζωοτροφές.

Τιμές στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας επιτρέπουν να μπορούμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να ζούμε τις οικογένειες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365