Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Έρχεται επαναστατικό αντισυλληπτικό χάπι για άνδρες

Αμερικανοί επιστήμονες έκαναν μια πιθανώς σημαντική ανακάλυψη

Στο άμεσο μέλλον δεν αποκλείεται να μπορούν να χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά χάπια και οι άνδρες.


Αμερικανοί επιστήμονες έκαναν μια πιθανώς σημαντική ανακάλυψη στην ανάπτυξη αντισυλληπτικού χαπιού για του άνδρες.


Μελέτες σε ποντίκια έδειξαν ότι το χάπι YCT529 είναι 99% αποτελεσματικό, όπως ανακοίνωσε ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου της Μινεσότα, ενώ οι δοκιμές στους ανθρώπους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από αυτό τον Ιούλιο.


Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγήτρια Χημείας, Γκούντα Γκέοργκ είπε δήλωσε αισιόδοξη ότι η έγκριση του χαπιού για την αγορά θα μπορούσε να γίνει σε μόλις πέντε χρόνια - αν και ορισμένοι επιστήμονες, σύμφωνα με τη Daily Mail, παραμένουν περισσότερο συγκρατημένοι.


Το χάπι YCT529 χορηγήθηκε σε ποντίκια από το στόμα για τέσσερις εβδομάδες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο αριθμός των σπερματοζωαρίων των αρσενικών ποντικών μειώθηκε δραστικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και αποφεύχθηκε το 99% των περιπτώσεων εγκυμοσύνης. Τα ποντίκια ήταν, ωστόσο, ξανά γόνιμα τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά τη διακοπή του φαρμάκου.


Ενώ το γυναικείο χάπι βασίζεται σε ορμόνες, το YCT529 προσκολλάται σε μια πρωτεΐνη που ονομάζεται υποδοχέας ρετινοϊκού οξέος άλφα, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή σπέρματος. Προηγούμενη έρευνα για τα ανδρικά αντισυλληπτικά χάπια είχε επικεντρωθεί στην ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη. 


Αξίζει να σημειωθεί πως έρευνες για την ανάπτυξη αντισυλληπτικού χαπιού για άνδρες έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του '50, ωστόσο, μέχρι στιγμής, μόνο δύο μέθοδοι αντισύλληψης έχουν εξεταστεί για τους άνδρες: προφυλακτικά ή στείρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365