Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Πώς να ξεχωρίζετε τα πλαστά από τα γνήσια ευρώ: «Τρικς» για να γλυτώνετε τις απάτες

Τα απλά βήματα για να ξεχωρίζετε τα πλαστά από τα γνήσια νομίσματα και χαρτονομίσματα

Αν θέλετε να μην μπορούν να σας κοροϊδεύουν με πλαστά νομίσματα και χαρτονομίσματα, υπάρχουν κάποια απλά «τρικς» που μπορούν να σας βγάλουν ασπροπρόσωπους.


Σε ό,τι αφορά τα δίευρα, όταν αυτά είναι πλαστά υπάρχουν εμφανείς διαφορές.


Ένα πρώτο στοιχείο είναι η χρωματική υφή τους - το χρώμα του παραχαραγμένου δίευρου είναι ελαφρώς πιο ξεθωριασμένο - ενώ ένα δεύτερο οι εγχαράξεις τους, οι οποίες στα γνήσια δίευρα είναι πολύ καλύτερες ποιοτικώς.


Οι διαστάσεις παραμένουν ίδιες, ενώ και το βάρος τους είναι παραπλήσιο.


Στην περίπτωση που αυτά τα στοιχεία δεν σας είναι αρκετά, τότε η λύση είναι ένας απλός μαγνήτης, αφού το γνήσιο δίευρο είναι ισχυρά μαγνητικό.


Πώς καταλαβαίνετε ένα πλαστό χαρτονόμισμα

Ο έλεγχος της γνησιότητας των χαρτονομισμάτων από την άλλη είναι πιο απλός για όλους.


Για να καταλάβουμε το πλαστό, βασική αρχή είναι να ξέρουμε, προφανώς, πολύ καλά το γνήσιο.


Το γνήσιο έχει έναν ιδιαίτερο ήχο αν το πιάσει κάποιος σε αντίθεση με το πλαστό που δεν τον έχει.


Παράλληλα, ένας πολύ απλός τρόπος είναι να το στρέψουμε προς ένα φωτεινό σημείο και να δούμε αν υπάρχουν τα μέτρα ασφαλείας.


Ένα επιπλέον στοιχείο γνησιότητας, είναι η ασημένια ταινία ασφαλείας, στην οποία υπάρχει εκτυπωμένη η αξία του χαρτονομίσματος.


Στο αντίστοιχο πλαστό δεν υπάρχει τίποτα!


1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365