Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Δίκη Λιγνάδη: 12 χρόνια φυλακή για τους δυο βιασμούς

Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή κατά συγχώνευση

Ο κύβος ερρίφθη: ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε για δυο βιασμούς σε 12 χρόνια φυλάκισης. Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή κατά συγχώνευση. Και αυτή η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία 4-3.


Ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε νωρίτερα για δυο βιασμούς, ενώ το δικαστήριο τον βρήκε αθώο λόγω αμφιβολιών για άλλους δυο βιασμούς ανηλίκων. Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ σχεδόν καμία από τις αποφάσεις για το μέλλον του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, δεν ήταν ομόφωνη. 


Σε ό,τι αφορά στις ποινές, η πρόεδρος του δικαστηρίου, ένας ένορκος και μια τακτική δικαστής είχαν τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος θα έπρεπε να καταδικαστεί συνολικά σε 11 χρόνια κάθειρξη, ενώ η πρόταση του εισαγγελέα ήταν η καταδίκη σε 12 χρόνια κατά συγχώνευση. 


Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση του καταδικασθέντα γιατί είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρχει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο.


Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καλής συμπεριφοράς. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να απορριφθεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη κατά πλειοψηφία 5-2. 


Οι ποινές 

Πριν από την τελική ποινή κατά συγχώνευση, το δικαστήριο είχε αποφασίσει την καταδίκη του Δημήτρη Λιγνάδη


την κάθειρξη 10 ετών για το βιασμό ενός 17χρονου, ουκρανικής καταγωγής, που φιλοξενούσε στο σπίτι του στο Μεταξουργείο και 


την κάθειρξη 5 ετών (κατώτερη ποινή) για τον βιασμό σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου.  


Και οι δυο αποφάσεις ελήφθησαν με πλειοψηφία 4-3. 


Αξίξει να σημειωθεί ότι σε σχεδόν καμία απόφαση του δικαστηρίου δεν υπήρξε πλήρης ομοφωνία δικαστών και ενόρκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365