Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

«Εμφύλιος» για την βάπτιση παιδιών gay ζευγαριού. Ο μητροπολίτης Γλυφάδας εγκαλεί τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για αντικανονική ενέργεια

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος λέει ότι δεν είχε καμία γνώση για ό,τι έγινε

Διαστάσεις παίρνει το θέμα της βάπτισης δύον παιδιών ενός gay ζευγαριού Ελλήνων ομογενών το περασμένο Σάββατο σε ναό της Γλυφάδας.


Ο επιχώριος μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος απέστειλε υπόμνημα προς την Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο,  μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε με την βάπτιση των δυο παιδιών των σχεδιαστών Ευάγγελου Μπούση και Peter Dundas στο ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη με προεξάρχοντα τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, τον οποίο εγκαλεί για αντικανονικές ενέργειες στη μητρόπολή του.


Σύμφωνα με την επιστολή ο ιεράρχης  αναφέρει πως δεν γνώριζε τίποτα και δεν είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, και διευκρινίζει ότι «ο Σεβασμιότατος Αμερικής μου εζήτησεν εγγράφως άδειαν να τελέση «την βάπτισην των δύο τέκνων της εκ Σικάγου ορμώμενης ομογενειακής οικογένειας Μπούση».


Ο Μητροπολίτης Αντώνιος λέει ότι δεν είχε καμία γνώση για ό,τι έγινε και δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ούτε πριν της βάφτισης ούτε μετά από αυτή και διαψεύδει τις φήμε ότι  έλαβε μέρος, επισημαίνοντας ι ότι δεν παρεβρισκόταν στον Ναό της Παναγίας Φανερωμένης κατά τη διάρκεια της βάφτισης.


Παράλληλα με το υπόμνημά του προς την Ιερά Σύνοδο για το θέμα της βάπτισης των παιδιών του Ευάγγελου Μπούση και του συζύγου του Πίτερ Ντούντας, μέσω της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας, ο κκ. Αντώνιος δίνει στη δημοσιότητα και την επιστολή που είχε λάβει στις 21 Ιουνίου από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής με την οποία ο κκ. Ελπιδοφόρος ζητούσε άδεια για να τελέσει την βάπτιση «των δύο τέκνων της εκ Σικάγου ορμωμένης ομογενειακής οικογένειας Μπούση», θέλοντας να καταδείξει ότι δεν εγνώριζε πως οι γονείς των νεοφώτιστων είναι ομόφυλο ζευγάρι.


Διαβάστε την επιστολή του Μητροπολίτη Γλυφάδας προς την Ιερά Σύνοδο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365