Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Έσπασε τα… κοντέρ - Εισέπραξε κλήση 13.000 ευρώ

Πώς κατανέμεται το πρόστιμο

Το χρηματικό ποσό των 13.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ένας νεαρός από τη Λάρισα εξαιτίας σοβαρών λαθών που έκανε όσον αφορά το αυτοκίνητο που είχε στην κατοχή του.


Οπως έγινε γνωστό ο ιδιοκτήτης του ΙΧ κινούσε παράνομα το όχημά του που είχε δηλωθεί ότι βρίσκεται σε φορολογική ακινησία.


Το μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν μία ημέρα άκουσε την σειρήνα ενός περιπολικού και νόμιζε ότι τον καταδιώκουν, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μία απίστευτη καταδίωξη εντός της πόλης.


Οι αστυνομικοί αρχικά δεν κυνηγούσαν τον 24χρονο οδηγό με το όχημα που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται ακινητοποιημένο αλλά ένα δίκυκλο που είχε παραβιάσει ερυθρούς σηματοδότες αλλά δυστυχώς ο οδηγός του κατάφερε να διαφύγει μέσα στην κίνηση.


Ο νεαρός οδηγός του αυτοκινήτου με τις κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας νόμιζε ότι το περιπολικό κυνηγούσε εκείνον και πάτησε το γκάζι για να ξεφύγει. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών στην προσπάθειά του να ξεφύγει έριξε στο οδόστρωμα δυο οδηγούς μοτοσικλετών οι οποίοι βρίσκονταν μπροστά του και περίμεναν τον πράσινο σηματοδότη για να ξεκινήσουν.


Η συγκεκριμένη κίνηση του 24χρονου προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών που είδαν μπροστά τους έναν οδηγό IX να προσπαθεί, για λόγους που εκείνος γνωρίζει, να διαφύγει και ξεκινούν την καταδίωξη ενός IX που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.


Πώς κατανέμεται το πρόστιμο

Ο 24χρονος Λαρισαίος οδηγός και ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα άνω των 13.000 ευρώ εκ των οποίων οι 10.000 ευρώ αφορούν σε παράνομη κίνηση οχήματος με κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας.


Τα υπόλοιπα πρόστιμα αφορούν σε διπλά Τέλη Κυκλοφορίας (600 ευρώ), 2 κόκκινα φανάρια (1.400 ευρώ), αντίθεση κίνηση σε μονόδρομο (200 ευρώ), ανασφάλιστο όχημα (πρόστιμο για ιδιοκτήτη ΙΧ και οδηγό 1.000 ευρώ) και έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας (75 ευρώ).


Συνολικά τα πρόστιμα που επέβαλλε η Τροχαία ανέρχονται σε 2.675 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 10.600 ευρώ θα επιβληθούν από την Εφορία και θα χρεωθούν στο Taxisnet μέσω της ΑΑΔΕ.


Συνολικά λοιπόν η κίνηση του οχήματος με κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας θα κοστίσει στον οδηγό και τον ιδιοκτήτη του 13.275 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365