Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

«Φρένο» στα σενάρια πρόωρων εκλογών από Μητσοτάκη, «ανοίξατε μόνος σας την προσφυγή στην κάλπη» η απάντηση Τσίπρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να διαψεύσει για μια ακόμα φορά τα σενάρια των πρόωρων εκλογών

Να «τελειώσει» τα σενάρια πρόωρων εκλογών επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή, μιλώντας για εκλογές στο τέλος της τετραετίας. «Μόνος σας ανοίξατε την προσφυγή στην κάπλη» η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να διαψεύσει για μια ακόμα φορά τα σενάρια των πρόωρων εκλογών που... φουντώνουν μέρα με την ημέρα, ακόμα και με δηλώσεις «γαλάζιων» βουλευτών. «Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, φαίνεται να μην το ακούτε, αλλά η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου» ανέφερε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.


Ενώ σχετικά με το δίλημμα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών θα πούμε τι θυμόμαστε ακριβώς από την τετραετία Τσίπρα. Για μας θα πουν “μείωσαν την ανεργία, έφεραν επενδύσεις, εξόπλισαν τη χώρα, προστάτευσαν τα σύνορα”».


Ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε ακόμα «Επειδή για ακόμα μια φορά μας είπατε τι καλά που τα κάνατε υπάρχει ένα καταλυτικό επιχείρημα που δεν μπορείτε να δώσετε καμία απάντηση, αν τα κάνατε τόσο καλά γιατί σας καταψήφισε τρεις φορές ο ελληνικός λαός και έδωσε αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία» καταλήγοντας στο συμπέρασμα: «δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά για εσάς, γιατί η πρώτη ήταν τόσο τραυματική. Γιατί αλλιώς πράγματι θα κινδύνευε η δημοκρατία». 


Όταν πάντως στηθούν οι κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι αυτές θα είναι διπλές, χαρακτηρίζοντας «παράγοντα αστάθειας» την απλή αναλογική και τονίζοντας πως πρόκειται για «βόμβα που θα απενεργοποιηθεί στις πρώτες κάλπες». «Μπορούν να κυκλοφορούν πολλές φήμες, εσείς να το ζητάτε, δικαίωμά σας. Παράγων αστάθειας όμως είναι η απλή αναλογική. Η θέση της ΝΔ είναι απολύτως σαφής. Ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα. Η σταθερότητα υπηρετείται από κυβερνήσεις που απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της Βουλής. Η πηγή αστάθειας που υπάρχει είναι η απλή αναλογική. Όταν γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας θα αδρανοποιηθεί αυτή η βόμβα και στις δεύτερες εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριτολογία του.


Τσίπρας: Εσείς ανοίξατε τον δρόμο προς την κάλπη


Στην κυβέρνηση χρέωσε τα σενάρια εκλογολογίας ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του. «Κύριε Μητσοτάκη σας είπα ότι είστε παράγοντας πολιτικής αστάθειας. Μέσα από την αλαζονεία σας ανοίξατε μόνος σας την προσφυγή στην κάλπη για να κάψετε την απλή αναλογική. Βλέπετε τώρα ότι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Δεν είναι και τόσο εύκολο να καεί η απλή αναλογική. Αρχίσατε να μιλάτε και για τρίτες εκλογές μπροστά σε μεγάλη ενεργειακή, γεωπολιτική κρίση. Αποδειχτήκατε παράγοντας πολιτικής αστάθειας».


Παράλληλα για την επόμενη ημέρα των εκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη ζητώντας δέσμευση «απ' όποιον θέλει όχι απλά μια προοδευτική, αλλά μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση» πως δεν θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία. «Η χώρα μπορεί να έχει σταθερή προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη. Θα χρησιμοποιήσουμε τη νίκη στις εκλογές της απλής αναλογικής για την προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας. Εμείς για να δώσω απάντηση και στο ΚΙΝΑΛ και στις άλλες δυνάμεις. Εμείς δεν κάνουμε διμέτωπο, αλλά μονομέτωπο στη ΝΔ γιατί αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει πριν η βλάβη για την πατρίδα καταστή ανήκεστος.


Όσοι δε θέλουν και διακηρύσσουν όχι απλώς μια προοδευτική αλλά μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, δεν έχουν παρά να αποκλείσουν από τώρα κάθε σκέψη για συνεργασία με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365