Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Η Κρύα Βρύση συ στρατεύει άλλες 5 περιοχές σε κοινό αγώνα για την επανίδρυση των Δήμων στις περιοχές τους!

Ενημερώθηκε η συντονιστική επιτροπή για τις τελευταίες ενέργειες!
Συνάντηση πραγματοποίησε η συντονιστική επιτροπή ΄΄Επανασύσταση του Δήμου Κρύας Βρύσης΄΄ την Δευτέρα το βράδυ στο δημαρχιακό κτήριο με σκοπό την ενημέρωση των μελών της για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία της πόλης και τον αγώνα που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019 να ξαναγίνει έδρα Δήμου η Κρύα Βρύση.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κρύας Βρύσης κ. Βλάχος Ανδρέας ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ότι τους τελευταίους δύο μήνες ο αγώνας για την επανίδρυση του Δήμου έχει πάρει ευρύτερες διαστάσεις με την έννοια ότι και άλλες 5 περιοχές από διαφορά μέρη της Ελλάδος έχουν συ στρατευτεί στον αγώνα της πόλης μας αφού και αυτές διεκδικούν την επαναδημιουργία των Δήμων τους στις περιοχές τους. Οι περιοχές αυτές 1) ο Αρχάγγελος Ρόδου (42 κοινότητες) , 2) ο Μακρύς Γιαλός Λασιθίου Κρήτης, 3) η Αράχωβα, 4) ο Σοχός Λαγκαδά, 5) τα Φιλιατρά Μεσσηνίας και φυσικά η Κρύα Βρύση.

Στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Πέλλας και μέλος της επιτροπής κ. Λύσανδρο Χ. Αμιτζόγλου ο οποίος και πραγματοποίησε τους τελευταίους δύο μήνες τις επαφές με τις άλλες 5 περιοχές, να σημειώσουμε ότι έγιναν χωρίς ιδιαίτερη δημοσιότητα, ενώ την Δευτέρα το απόγευμα λίγο πριν την ενημέρωση της επιτροπής, έγινε για πρώτη φορά τηλεδιάσκεψη από κοινού των 6 περιοχών, για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών τους από εδώ και πέρα.

Ο κ. Αμιτζόγλου ανέλυσε διεξοδικά και χρονικά όλες τις κινήσεις και τις επαφές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα με τις ανά την Ελλάδα άλλες 5 περιοχές, τονίζοντας ότι η Κρύα Βρύση είναι η ΄΄μπροστάρισα΄΄ και ο ΄΄οδηγός΄΄ στον αγώνα αυτό και αυτή που συντονίζει και τις άλλες περιοχές για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν δημιουργώντας και αυτές έναν φάκελο η κάθε μία με τους δικούς της λόγους και τα επιχειρήματα που διεκδικούν την επανίδρυση των Δήμων στις περιοχές τους, καταλήγοντας πλέον στην απόφαση να υπάρξει κάθοδος από κοινού των 6 περιοχών στην Αθήνα, πραγματοποιώντας ραντεβού με το γραφείο του Πρωθυπουργού καθώς και με τον Υπουργό Εσωτερικών, καταθέτοντας τα κοινά τους αιτήματα. Η κάθοδος προσδιορίστηκε για τα μέσα Σεπτεμβρίου. 

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν και ανοιχτές συγκεντρώσεις των τοπικών κοινωνιών των 6 περιοχών και μάλιστα σε ταυτόχρονη διαδικτυακή σύνδεση, μετά την κάθοδο στην Αθήνα και ανάλογα των αποτελεσμάτων που θα υπάρχουν από τις επαφές στα κέντρα των αποφάσεων, για την καλύτερη ενημέρωση των κατά τόπους τοπικών κοινωνιών.

Εν κατακλείδι όλα τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν ότι γίνεται μία συντονισμένη, μεθοδική και αξιόπιστη προσπάθεια εκ μέρους της πόλης μας, που μέρα με την μέρα παίρνει μία αυξανόμενη δυναμική, αφού πλέον από διάφορα μέρη της χώρας, περιοχές ενώνουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας από κοινού την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν εις βάρος τους με τον νόμο του ΄΄ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ΄΄. Επισημαίνοντάς βέβαια ότι δεν πρέπει να υπάρξει σε καμία στιγμή εφησυχασμός, ενώ αντίθετα πρέπει να υπάρχει σταδιακή εντατικοποίηση του αγώνα, του από κοινού πλέον και με τις άλλες 5 περιοχές, ιδιαίτερα τους μήνες που έρχονται ενόψει μάλιστα και των εθνικών εκλογών, αφού η δικαίωση του αγώνα μας, περνάει μέσα από την πολιτική βούληση της κεντρικής κυβέρνησης στο θέμα που μας απασχολεί.
Η Συντονιστική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365