Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Αντικατάσταση ψυγείων και κλιματιστικών: Εκτός επιδότησης αρκετοί, πότε κλείνει το allazosyskevi

Εως τις 5 Ιουλίου θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα

Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών υποβάλλονται χωρίς δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα allazosyskevi.gov.gr από τους δικαιούχους. Οι πολλές αιτήσεις σημαίνουν πρακτικά ότι αρκετά νοικοκυριά δεν θα λάβουν την επιδότηση.


Εως τις 5 Ιουλίου θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», με το ενδιαφέρον των δικαιούχων να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, κάτι που σημαίνει ότι αρκετά νοικοκυριά δεν θα λάβουν την επιδότηση. Κι αυτό διότι οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πάνω από 800.000 αιτήσεις μέχρι το τέλος της προθεσμίας, ενώ οι ωφελούμενοι θα είναι μόλις 200.000, αν δεν αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός του προγράμματος.


Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών υποβάλλονται χωρίς δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα allazosyskevi.gov.gr. Ηδη οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για επιδότηση αγοράς λιγότερο ενεργοβόρων συσκευών ανεξαρτήτως ΑΦΜ.


Η επιδότηση από το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» για την αγορά κλιματιστικών, ψυγείων, καταψυκτών κυμαίνεται από 135 έως 710 ευρώ. Κάθε νοικοκυριό που εντάσσεται στο πρόγραμμα επιδότησης έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι δύο κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη) για την κύρια ή τη δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη.


Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος, το ποσοστό επιδότησης ωστόσο δίνεται βάσει εισοδηματικής κατηγοριοποίησης, ενώ ευάλωτες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές, όπως και με ΑμεΑ, οικογένειες, λαμβάνουν επιπλέον μοριοδότηση.


Υπάρχουν τέσσερις εισοδηματικές κατηγορίες δικαιούχων και το ποσοστό επιδότησης θα βασίζεται σε αυτές:


Από 5.000 ευρώ και κάτω, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 50% (1η εισοδηματική κατηγορία).

Πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 45% (2η εισοδηματική κατηγορία).

Πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 35% (3η εισοδηματική κατηγορία).

Πάνω από 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 30% (4η εισοδηματική κατηγορία).

Όσοι λάβουν την επιδότηση θα πρέπει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου να αγοράσουν τις νέες συσκευές, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών.


Οι αιτήσεις χωρίς κόφτες και με δεδομένο οτι προτεραιότητα θα έχουν αιτήσεις ευάλωτων συμπολιτών δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να γίνουν δεκτές πολλές αιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365