Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Στα Γιαννιτσά Ε. Αχτσιόγλου και Θ. Τζάκρη - Συζήτηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου
Την Τετάρτη 13 Ιουλίου και ώρα 20:00 στην Πλατεία Πολυκέντρου στα Γιαννιτσά με την καλεσμένη την Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχη Οικονομικών της ΚΟ και μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποιήθηκε συζήτηση με κεντρικό θέμα «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας».


Η κ. Τζάκρη καλωσορίζοντας την κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στην κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ που παρά τις οικονομικές δυσκολίες λόγω μνημονίων παρέδωσε μια χώρα με ρυθμισμένο και βιώσιμο χρέος, με 37 δις € στο ταμείο κάνοντας ένα μεγάλο άλμα από την χρεωκοπία στην  κοινωνική συνοχή και θεμελίωση μιας προοπτικής ευημερίας που όμως χάθηκε μέσα σε τρία χρόνια και γίναμε χώρα για λύπηση με την ακρίβεια να βρίσκεται παντού. Στα ράφια του σούπερ μάρκετ, στις αντλίες των καυσίμων, στους  λογαριασμούς του ρεύματος, στα λιπάσματα και τις πρώτες ύλες και σε κάθε κομμάτι της κοινωνικής και παραγωγικής αλυσίδας. Με έναν τεράστιο πληθωρισμό 12,1% επιπέδου δραχμής, εντός της Ευρωζώνης, 5% πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που καταληστεύσει τα εισοδήματα των πολιτών.

Αποδομώντας τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την ακρίβεια που δεν έχουν βοηθήσει καθόλου, υπογράμμισε το μεγάλο επίδικο ότι η κυβέρνηση σπαταλά δημόσιο χρήμα επιδοτώντας ουσιαστικά την αισχροκέρδεια των λίγων εκλεκτών πολιτικών της φίλων. Αντί της λήψης γενναίων μέτρων όπως: η άμεση εφαρμογή ορίου κέρδους στη χονδρεμπορική και υποχρεωτικό ποσοστό προθεσμιακών συμβολαίων στους παραγωγούς ενέργειας για να καταπολεμηθεί η αισχροκέρδεια του καρτέλ στην ενέργεια, η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά είδη πρώτης ανάγκης, ο κατώτατος μισθό στα 800€ κλπ. 


Ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της υπερφορολόγησης, γιατί η πραγματική υπερφορολόγηση είναι αυτή που μειώνει την ικανότητα των ανθρώπων να ζουν, σημειώνοντας για το θέμα των πρόωρων εκλογών ότι πράττει μόνο ότι τον συμφέρει και τώρα που είδε ότι αν πάει σε εκλογές θα τις χάσει, αποφάσισε να παρατείνει τον χρόνο του στην εξουσία με το  «βλέποντας και κάνοντας», αδιαφορώντας για τη χώρα που έχει εισέλθει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. 


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας της κ. Τζάκρη:


«Αγαπητές φίλες και φίλοι

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, 

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ

Έχουμε την χαρά σήμερα να έχουμε στην συγκέντρωσή μας στα Γιαννιτσά 

τη συνάδελφο και συμπατριώτισσα  βουλευτή,  Τομεάρχη Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος του εκτελεστικού μας γραφείου Έφη Αχτσιόγλου. 

Η συντρόφισσα Αχτσιόγλου ήρθε κοντά μας σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, αλλά ιδιαίτερα για την πολύπαθη Πέλλα, τον νομό μας, τον οποίο για άγνωστους λόγους, είναι ξεκάθαρο ότι τον έχει στοχοποιήσει το καθεστώς Μητσοτάκη.

Στερηθήκαμε τα πάντα. Τα νοσοκομεία μας, τους δρόμους μας που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε έτοιμους για δημοπράτηση, την αγροτική μας οικονομία, όπου φτάσαμε στο σημείο, λόγω της ακρίβειας του ρεύματος και του πετρελαίου και εξαιτίας του αναχρονιστικού πλαισίου των αλλοδαπών εργατών γης,μ να κινδυνεύουμε από μεγάλο μας όπλο να γίνει το μεγάλο μας πρόβλημα. 

Φίλες και φίλοι

Παραδώσαμε μια χώρα με ρυθμισμένο και βιώσιμο χρέος, με 37 δις στο ταμείο, με τους μισθούς αυξημένους και σε κάθε περίπτωση, όπως και οι συντάξεις να φτάνουν για όλο τον μήνα. 

Κι αυτό το μεγάλο άλμα από την χρεωκοπία, στην  κοινωνική συνοχή και στην θεμελιωμένη προοπτική ευημερίας, να γίνει ένα άλμα στο κενό. 

Με ευθύνη Μητσοτάκη. 

Και τώρα που δυσκόλεψε η διεθνής συγκυρία να γίνει η Ελλάδα ο αδύναμος κρίκος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Από χώρα παράδειγμα, μέσα σε τρία χρόνια, γίναμε χώρα για λύπηση. 

Έκανα αυτή την εισαγωγή γιατί, πρέπει να κατανοήσουμε, τι και γιατί, θα μας πει η συνάδελφος Έφη Αχτσιόγλου για την ακρίβεια. 

Η ακρίβεια φίλες και φίλοι είναι κάτι εκρηκτικό. 

Βρίσκεται παντού. 

Στα ράφια του σούπερ μάρκετ, στην αντλία των καυσίμων, στους  λογαριασμούς του ρεύματος, στα λιπάσματα και τις πρώτες ύλες και σε κάθε κομμάτι της κοινωνικής και παραγωγικής αλυσίδας. 

Αυτή η ακρίβεια τροφοδοτείται από τον πληθωρισμό και τροφοδοτεί τον πληθωρισμό. 

Προσέξτε την διαφορά: Υπήρχαν ιστορικές περίοδοι, όπως η δεκαετία του ’80, όπου τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης και των εργαζομένων, διπλασιάστηκαν ή και τριπλασιάστηκαν. 

Και αυτό δημιούργησε πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν λόγω της ταυτόχρονης ανάπτυξης της εγχώριας παραγωγής και προστιθέμενης αξίας της κατανάλωσης. 

Ο κ. Μητσοτάκης κατόρθωσε να δώσουμε το όνομά του στην ακρίβεια γιατί πέτυχε κάτι μοναδικό: Να έχουμε έναν τεράστιο πληθωρισμό επιπέδου δραχμής, εντός της Ευρωζώνης! 

Να μοιράζει ψίχουλα σε αυξήσεις ή κουπόνια της κοροϊδίας, όπως αυτό για τα καύσιμα, ή αυτό με την ρήτρα αναπροσαρμογής που δήθεν αναστέλλεται, αλλά κατ’ ουσίαν ενσωματώνεται στους λογαριασμούς του ρεύματος. 

Και θα ρωτήσει κανείς; 

Πως έχουμε πληθωρισμό αφού δεν έχουμε αύξηση της κυκλοφορίας του χρήματος, δεν έχουμε αύξηση μισθών και συντάξεων, δεν έχουμε πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Αλλά ούτε και ξένες επενδύσεις που ακόμη τις περιμένουμε; 

Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο σίγουρα θα απασχολήσει τους οικονομολόγους τους μέλλοντος το πως, με τα εισοδήματα στην κατάψυξη αντιμετωπίζουμε πληθωριστική υπερθέρμανση. 

Αυτό δεν είναι μόνο ακρίβεια, αλλά και πατέντα Μητσοτάκη!

Φεύγοντας θα πάρει μαζί του το μυστικό! 

Και όσο πιο σύντομα φύγει, τόσο πιο σύντομα θα κερδίσουμε πίσω στην ζωή μας!

Πρέπει η κοινωνία να καταλάβει φίλες και φίλοι ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της υπερφορολόγησης, γιατί η πραγματική υπερφορολόγηση είναι αυτή που μειώνει την ικανότητα των ανθρώπων να ζουν και απαξιώνει την ίδια την αξία της εργασίας και του εισοδήματος. 

Υπερφορολόγηση δεν είναι σε μια χρεωκοπημένη χώρα το να βάλουμε πλάτη όσοι αντέχαμε για να σώσουμε και όσους έχασαν τα πάντα μέσα στην κρίση των μνημονίων. 

Είμαστε κοινωνία. Δεν είμαστε ζούγκλα. 

Μετά όμως την εμπειρία Μητσοτάκη νομίζω, πως, όλοι οι επαγγελματίες, όλοι οι έμποροι, όλοι οι επιχειρηματίες, κατανόησαν πώς τα υπέρμετρα βάρη που σήκωσαν για δύο χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, τα σήκωσαν με την αγορά σε λειτουργία. 

Και με το ένα χέρι τα έδιναν. Και πολλά από αυτά με το άλλο χέρι τα έπαιρναν. Γιατί λειτουργούσε η αγορά. 

Σήμερα η έννοια της φορολογίας, έχει αντικατασταθεί από την ορολογία «ακρίβεια Μητσοτάκη». 

Πέτυχε κάτι που ξεπέρασε κάθε σκληρά νεοφιλελεύθερο πολιτικό, παγκοσμίως, τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια. 


Η ακρίβεια σχεδόν μονοπωλεί το ενδιαφέρον των πολιτών. 

Η ακρίβεια έχει σαφές περιεχόμενο και προσανατολισμό αφού υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς, στοχοποιώντας παράλληλα  τους ασθενέστερους και την μεσαία τάξη. Η ακρίβεια δεν κάνει μόνο τους φτωχούς φτωχότερους αλλά πλήττει καίρια την εγχώρια επιχειρηματικότητα [τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις] και τη μεσαία τάξη.

Για πολλά νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις η κατάσταση είναι τραγική αδυνατώντας να ανταποκριθούν ακόμη και σε βασικές βιοτικές τους ανάγκες.

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, είναι ο υψηλότερος πλέον σε ολόκληρη την Ευρώπη και υπογραμμίζει βέβαια την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί το φαινόμενο, κατηγορώντας αποκλειστικά και μόνο τις παγκόσμιες πιέσεις.

Ο πληθωρισμός 7 μήνες μετά από το προηγούμενο Νοέμβριο που κατέγραψε ποσοστό  ρεκόρ 4,8%, σκαρφάλωσε στο 12,1%, ενσωματώνοντας ουσιαστικά τις τεράστιες ανατιμήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα.

Από το καλοκαίρι του 2021 φαινόταν το ράλι αυξήσεων. Όμως τα κυβερνητικά στελέχη απλώς κοιτούσαν μιλώντας για ένα προσωρινό κύμα ακρίβειας το οποίο θα τέλειωνε πολύ γρήγορα [μέχρι τα Χριστούγεννα]. 

Μέσα σε αυτό το «γκρίζο τοπίο», 

η κυβέρνηση βρήκε τον τρόπο να ευνοήσει τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού παραγωγούς ενέργειας να γίνουν πιο πλούσιοι εις βάρος της πλειοψηφίας των Ελλήνων καταναλωτών. 

Βρήκε τον τρόπο με τη ρήτρα αναπροσαρμογής που ξεκίνησε η ΔΕΗ τον Αύγουστο 2021 να καλύψει την αισχροκέρδεια στην ενέργεια που οδήγησε σε ουρανοκατέβατα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας, τα οποία ο ΠΘ αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι υπάρχουν μόλις τον προηγούμενο Μάρτιο, 7 μήνες μετά την καταλήστευση των πολιτών. Έτσι ο ενεργειακός πληθωρισμός τρέχει στην Ελλάδα με 60% ενώ σε όλη την Ευρώπη με 39%.

Ακόμη όμως και σήμερα όμως δεν γνωρίζουμε πόσα είναι αυτά τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη που είναι και η βασική αιτία αύξησης του πληθωρισμού. 

Από τον Μάρτιο που ο ΠΘ αναγκάστηκε να παραδεχτεί την ύπαρξη τους και τη φορολόγηση τους το μόνο που έχει κάνει μέχρι τώρα είναι να εφευρίσκει τρόπους για να μειωθούν. 

Το τελευταίο 9μηνο [μέχρι τον προηγούμενο Μάρτιο], 1,5 δισ. € ήταν τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη της ΔΕΗ και των άλλων 4 ιδιωτών παραγωγών ενέργειας, τώρα μπορεί να έχουν γίνει περισσότερα. Η κυβέρνηση έδωσε όμως εντολή στη ΡΑΕ να τα υπολογίσει με ένα τέτοιο μοντέλο ώστε το 1,5 δις να κατέβει στα 900 εκ. €, τα οποία έπρεπε στη συνέχεια να φορολογήσει με 90%, φορολόγηση που αν την είδατε εσείς, τόσο την είδαμε κι εμείς. Στο τέλος, λέει, θα πάρει 200 εκατομμύρια από τη ΔΕΗ. Και με τροπολογία μάλιστα που έφερε στη Βουλή πρόκειται να δώσει πίσω στη ΔΕΗ 300 εκ. € χρεώνοντας στους καταναλωτές στα Eco του λογαριασμού της ΔΕΗ. Θα πάρει δηλαδή από τους καταναλωτές για να δώσει στη ΔΕΗ. [Πως αλλιώς θα πληρωθούν οι παχυλοί μισθοί των golden boys της ΔΕΗ;].  350 εκατομμύρια ήταν τα υπερκέρδη στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου.

Ας μη μιλήσουμε καλύτερα για τις περιβόητες παρεμβάσεις της κυβέρνησης:

Για το πολυαναμενόμενο power pass των 600€ που θα λάβει ο κάθε δυνητικός δικαιούχος για τους λογαριασμούς ρεύματος που έχει πληρώσει [από το Δεκέμβριο 2021 έως το Μάιο 2022] και που τελικά θα είναι από 18 € έως  600 € ανά καταναλωτή. Αναμένουμε μετά τις 15 Ιουλίου να δούμε τι θα λάβει ο κάθε δικαιούχος καταναλωτής. 

Η παρέμβαση, το περιβόητο πλαφόν που πρόκειται να γίνει στη χονδρεμπορική αγορά ενέργειας για να έχει νόημα πρέπει να θέτει ένα ποσοστό ευλόγου κέρδους. Όμως δεν νομοθετείται ένα ποσοστό εύλογου-μικρού κέρδους [πχ 5% όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ] και παραπέμπει τον υπολογισμό σε Υπουργική Απόφαση, αφήνοντας πάλι περιθώρια υπερκερδών αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων € στους παραγωγούς ενέργειας.

Η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής που μόνο αναστολή δεν είναι, σημαίνει ενσωμάτωσή της στα κυμαινόμενα τιμολόγια που θα ανακοινώνουν οι πάροχοι κάθε μήνα. Άρα από 1η Αυγούστου [ενώ αρχικά είχαν πει 1 Ιουλίου] που θα εφαρμοστεί, οι καταναλωτές θα είναι αυτοί που για άλλη μία φορά θα πρέπει να επιδείξουν «ατομική ευθύνη» [όπως και με την πανδημία], ώστε να βρουν ποια προσφορά, ποιο τιμολόγιο θα είναι το πιο οικονομικό για αυτούς. Ατομική ευθύνη και για την ακρίβεια και το χειρότερο αυτή είναι η λύση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η "προστασία" δηλαδή των καταναλωτών εξαντλείται στην αλλαγή παρόχου αχρεωστήτως. Δηλαδή θα έχουμε πλέον το «σουπερμάρκετ ενέργειας» και θα τρέχουμε στις προσφορές κάθε μήνα.

Εξάλλου, το επιβεβαίωσε και ο κ. Γεωργιάδης: «Τα τιμολόγια θα είναι υψηλότερα των περυσινών αλλά χαμηλότερα αυτών που είδαμε στους πρώτους μήνες του 2022». Τώρα πως θα μεταφραστεί αυτός ο χρησμός του κ. Γεωργιάδη θα το δούμε στο μέλλον.

Αυτή η κυβέρνηση προκειμένου να υπερασπιστεί τα καρτέλ κατάφερε να συγκρουστεί με όλους, ακόμα και με τις ανεξάρτητες αρχές που η ίδια διόρισε.

Με τη ΡΑΕ που ο κ. Δαγούμα μας μιλά για 67 εκ. €, που πρέπει να επιστρέψουν στους καταναλωτές από την αγορά εξισορρόπησης και που το αρμόδιο Υπουργείο ΠΕΝ δεν έχει κάνει τίποτε ακόμη. Τα οποία βέβαια είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτή τη ληστρική επίθεση που συνεχίζει να γίνεται.  

Και με το Συνήγορο του καταναλωτή τον κ. Ζαγορίτη που λέει ευθαρσώς «Ότι ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στην αγορά ενέργειας και δυστυχώς, δεν υπάρχει από την άλλη πλευρά έλεγχος και επιβολή της νομιμότητας», αποκαλύπτοντας ότι το πρώτο 6μηνο του 2022 έχει καταγράψει περί τις 2.500 καταγγελίες από καταναλωτές που αφορούν μόνον στους ιδιώτες παρόχους για μονομερείς τροποποιήσεις των τιμολογίων τους. 


Το ίδιο κακό τοπίο συναντάμε, στον τομέα των καυσίμων: Με βάση το globalpetrolprices.com, η Ελλάδα είναι η 6η ακριβότερη χώρα στην τιμή της βενζίνης παγκοσμίως πίσω από Χονγκ Κονγκ, Φιλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία, Δανία [στοιχεία που συλλέχθηκαν στις 27 Ιουνίου]. Και καμία σκέψη δεν υπάρχει για μείωση των φόρων στα καύσιμα με τη βενζίνη σε ορισμένες περιοχές της χώρας να πλησιάζει τα 3 ευρώ το λίτρο. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει ανάσα στους πολίτες που ασφυκτιούν από το σαρωτικό κύμα ακρίβειας σε όλα τα επίπεδα.

«Φωτιά» έχει πάρει και το καλάθι της νοικοκυράς.  Αυξημένος είναι ο λογαριασμός για το σύνολο των προϊόντων στα super markets.

Το επίδικο είναι ότι η κυβέρνηση σπαταλά δημόσιο χρήμα επιδοτώντας ουσιαστικά την αισχροκέρδεια των λίγων εκλεκτών πολιτικών της φίλων. Δημόσιο χρήμα το οποίο θα είναι πολύτιμο την επόμενη ημέρα εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας, αδιαφορώντας τελείως μάλιστα γι’ αυτή την επόμενη ημέρα που αφορά το σύνολο των πολιτών.

Αντί να πάρει γενναία μέτρα που πράγματι θα προστατεύσουν το πορτοφόλι των πολιτών:

την άμεση εφαρμογή ορίου κέρδους στη χονδρεμπορική και υποχρεωτικό ποσοστό προθεσμιακών συμβολαίων στους παραγωγούς ενέργειας για να καταπολεμηθεί η αισχροκέρδεια του καρτέλ στην ενέργεια, 

τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, 

τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά είδη πρώτης ανάγκης

τον κατώτατος μισθό στα 800€ κλπ 

Τα ίδια ισχύουν και για  τον πρωτογενή τομέα:

Οι αγρότες σήμερα αντιμετωπίζουν ένα πολύ υψηλό κόστος παραγωγής που το διαμορφώνουν οι υψηλές τιμές ενέργειας και οι τιμές των διαφόρων εισροών (φυτοφάρμακα, λιπάσματα), οι τιμές των πρώτων υλών (πολλαπλασιαστικό υλικό, υλικά συσκευασίας) , μεταφορικά κλπ.

Και απέναντι έχουμε πάλι αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης: 

Επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης στους αγρότες για το έτος 2022, με κόστος 60 εκατ. ευρώ. Που για να εισπραχτεί πρέπει πρώτα να εκκαθαριστούν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ, δηλαδή τον προσεχή Οκτώβριο. Ένα μέτρο που θα εφαρμοστεί ενώ θα έχουν περάσει περί τους 15 μήνες κρίσης. Επιπλέον απαιτείται Απόφαση που θα εξειδικεύει τα επιστρεφόμενα ποσά ανά καλλιέργεια κλπ. Πόσο βοηθά κάτι τέτοιο τους αγρότες, αυτό μόνο οι αγρότες μπορούν να το απαντήσουν. 


Όσο για τη μόνιμη μείωση ΦΠΑ στα λιπάσματα από το 13% στο 6% [με κόστος 20 εκατ. ευρώ κατ’ έτος] καθώς και μόνιμη μείωση ΦΠΑ ζωοτροφών από το 13% στο 6%, από 1η Οκτωβρίου 2021 [με κόστος 15 εκατ. ευρώ κατ’ έτος]. Το εν λόγω μέτρο μείωσης του ΦΠΑ δεν έχει καμία ουσιαστική επίδραση στην μείωση της τιμής των ζωοτροφών και την ελάφρυνση του κόστους παραγωγής γιατί οι περισσότεροι αγρότες έχουν επιστροφή ΦΠΑ με τη γνωστή διαδικασία του συμψηφισμού.

Επίσης τα μέτρα παρέμβασης στις ζωοτροφές ύψους μόλις 30 εκ ευρώ,  αγγίζουν μόλις ποσοστό 0,3% των αυξήσεων αφού ο ετήσιος τζίρος των ζωοτροφών υπερβαίνει τα 2 δις ευρώ, και οι αυξήσεις στις ζωοτροφές υπερβαίνουν το 50 % από πέρσι. Επιπρόσθετα, η ενίσχυση θα υπολογισθεί όχι λαμβάνοντας υπόψη τις αγορές ζωοτροφών αλλά το τζίρο, γεγονός που περιορίζει τις ενισχύσεις / κτηνοτρόφο. 


Η κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης για την περίοδο από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2021 [με κόστος 50 εκατ. ευρώ για το 2022] στην ουσία μετά βίας θα καλύπτει το 40% [σύμφωνα με λογαριασμούς που εξέδωσε εντωμεταξύ η ΔΕΗ]. 


Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους αγρότες είναι κυρίως επικοινωνιακά χωρίς να ενισχύουν ουσιαστικά τον Έλληνα αγρότη και από την άλλη δαπανώνται χρήματα του ελληνικού λαού με αναποτελεσματικό τρόπο. 


Φίλες και Φίλοι 

Ο κ. Μητσοτάκης δυσκολεύεται να καταλάβει την έννοια της ακρίβειας γιατί έχει μεγαλώσει σε μια οικογένεια όπου ο μηνιαίος και δη ο χαμηλός μηνιαίος μισθός είναι κάτι εξωτικό. 

Κάτι που διαβάζει ο ίδιος στις αναλύσεις. 

Συνεπώς ο πενταπλασιασμός ή ο εξαπλασιασμός του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος δεν του λέει απολύτως τίποτα γιατί αμφιβάλω αν έχει δει ποτέ μπροστά του στην ζωή του εκτυπωμένο λογαριασμό ρεύματος. 

Του είναι επίσης δύσκολο να κατανοήσει την ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ . Διότι ο ίδιος τα επισκέπτεται μόνο ως πολιτικό πρόσωπο για λόγους προπαγάνδας. 

Από την άλλη η προστατευτική «γυάλα» που έχουν δημιουργήσει τα μέσα ενημέρωσης για τον ίδιο θεωρεί ότι τον προστατεύουν από την κατακραυγή του κόσμου για την μεγάλη πτώση της αγοραστικής του δύναμης. 

Για να μην σας θυμίσω τι είχε συμβεί στις αντλίες καυσίμων και τι αιμορραγία υφίστανται εκεί οι καταναλωτές. 

Έτσι ο κύριος Μητσοτάκης με αυτά και με αυτά τα μεγάλα ψέματα έχει κυβερνήσει τρία και πλέον χρόνια υποσχόμενος μια καλύτερη ζωή στην μεσαία τάξη, αλλά σπάζοντας ο ίδιος όλα τα αρνητικά ρεκόρ το ένα πίσω από το άλλο. 

Στην πανδημία μας η χώρα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε σχέση με τον πληθυσμό της. 

Στον πληθωρισμό είμαστε πέντε μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. 

Όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο κόσμος η κυβερνητική ανικανότητα το διπλασιάζει. 

Είμαστε μια χώρα λοιπόν που η κυβερνητική ανικανότητα και ανεπάρκεια διογκώνει όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε. 


Και η πρόσφατη άτακτη υποχώρηση του κ. Μητσοτάκη μετά την ανάγνωση των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, των πραγματικών και όχι αυτών που δίνει στην δημοσιότητα, καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και το γεγονός αυτό είναι μια προφανής ομολογία ήττας. Και είναι ομολογία ήττας γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει κάποιος την μετάθεση των εκλογών που ο ίδιος είχε αποφασίσει να γίνουν πρόωρα για το τέλος της τετραετίας; 

Βέβαια ο κ. Μητσοτάκης μας έχει δείξει και άλλες φορές πώς μπορεί με την βοήθεια και των φιλικών προς αυτών μέσων να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία. 

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει επιδείξει σε καμία φάση της πολιτικής του σταδιοδρομίας ούτε εθνικό παράστημα αλλά ούτε και εθνική ευθύνη. 

Πράττει μόνο ότι τον συμφέρει και τώρα είδε ότι δεν τον συμφέρει να πάει σε εκλογές γιατί θα τις χάσει. 

Συνεπώς παρατείνει τον χρόνο του στην εξουσία με το  «βλέποντας και κάνοντας»

Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε κομμάτια που είμαι βέβαιη ότι θα καλύψει στην αποψινή εκδήλωση η συνάδελφος  Έφη Αχτσιόγλου . 

Θα είμαι εδώ για να απαντήσω σε ερωτήσεις αλλά και να δώσω απαντήσεις σε όσες και όσους έχουν κάποια ερώτηση. 

Με αυτά τα λόγια και με την βεβαιότητα ότι η κ. Αχτσιόγλου θα καλύψει πλήρως το θέμα της ακρίβειας, θα ήθελα να δώσω τον λόγο στην τομεάρχη οικονομικών συμπατριώτισσα  Έφη.»


















1 σχόλιο:

  1. Αφού άρχισαν να μιλάνε η πλούσιοι για ακρίβεια εμείς τι πρέπει να κάνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365