Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Δ. Σταμενίτης: «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας στη Δημοτική Ενότητα Πέλλας»

Δελτίο Τύπου

Επικοινωνία με τον Υφυπουργό παρά των Πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ. Τριαντόπουλο είχε σήμερα το πρωί, 05 Ιουλίου 2022, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης αναφορικά με τη θεομηνία που έπληξε τη Δημοτική Ενότητα Πέλλας του Δήμου Πέλλας στις 23 Ιουνίου 2022.


Ειδικότερα, σε συνέχεια της πρώτης επικοινωνίας κατά την εμφάνιση του φαινομένου τόσο με τον κ. Τριαντόπουλο όσο και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τον τρόπο που η κυβέρνηση σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία (έντονη χαλαζόπτωση, ισχυροί άνεμοι).


Ο Υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις καλλιέργειες περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών καλλιεργειών της Δημοτικής Ενότητας Πέλλας του Δήμου Πέλλας, σχεδιάζεται να αντιμετωπιστούν με μια δέσμη μέτρων που αναμένεται να περιλαμβάνουν:


- Την καταβολή προκαταβολών αποζημίωσης στους πληγέντες παραγωγούς από τον ΕΛΓΑ, πρόταση που είχε καταθέσει και ο ίδιος ο Βουλευτής Πέλλας καθώς πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή.

- Την μη παρακράτηση του 20% από το τίμημα των αποζημιώσεων υπέρ ΕΛΓΑ.

- Και τέλος, την αποζημίωση των καλυπτόμενων από τα Κ.Ο.Ε. ζημιών με τις γρήγορες ρυθμίσεις της Κρατικής Αρωγής.

Τα παραπάνω μέτρα θα έρθουν ως νομοθετικές ρυθμίσεις, με στόχο τη στήριξη των παραγωγών με άμεσες και σύντομες διαδικασίες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365