Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Καύσωνας: Τα πρώτα συμπτώματα που δείχνουν οτι πρέπει να πάτε στο γιατρό

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουμε στη διάρκεια του καύσωνα

Τα πρώτα επικίνδυνα σήματα ότι κάτι δεν πάει καλά, σύμφωνα με την την παθολόγο και καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, Θοδώρα Ψαλτοπούλου είναι η αδυναμία, αλλά και ένας πυρετός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουμε στη διάρκεια του καύσωνα, που όπως φαίνεται θα είναι παρατεταμένος. Σύμφωνα με την παθολόγο και καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, Θοδώρα Ψαλτοπούλου οι βασικές οδηγίες για να διαφυλάξουμε και να προφυλάξουμε την υγεία μας είναι:


Βρισκόμαστε σε χώρους σκιερούς και αποφεύγομε τις άσκοπες μετακινήσεις


Αποφεύγουμε την βαριά σωματική εργασία και ντυνόμαστε με ελαφριά ρούχα


Καταναλώνουμε πολύ νερό και ελαφριά γεύματα


Δεν αφήνουμε ποτέ ένα κατοικίδιο ή ένα μωρό μέσα σε ένα αυτοκίνητο γιατί αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό του γρήγορα


Όταν έχουμε βρεθεί σε χώρο με υψηλή θερμοκρασία κατόπιν θα πρέπει να κάνουμε ένα χλιαρό μπάνιο.


Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται σε τρεις κατηγορίες: άτομα άνω των 60 ετών, βρέφη και άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική φροντίδα.


Τα πρώτα επικίνδυνα σήματα ότι κάτι δεν πάει καλά, σύμφωνα με την κ. Ψαλτοπούλου, είναι η αδυναμία, αλλά και ένας πυρετός. Οτιδήποτε προσέξουμε εκτός φυσιολογικού, καλό είναι να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό ή στον οικογενειακό γιατρό, επισημαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365