Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Προχωρά τις διαδικασίες η Π.Ε. Πέλλας για τη δικαίωση των πληγέντων σε Άθυρα και Δυτικό (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου
Σε σειρά ενεργειών για την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των πληγέντων κατοίκων στις Τ.Κ. Αθύρων και  Δυτικού, του Δήμου Πέλλας, προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, μετά την επίσκεψή του στην περιοχή, που χτυπήθηκε από τη θεομηνία της 23ης Ιουνίου 2022. 


Επικαλούμενος τον υπ’ αριθμ. 4797/2021 Νόμο ο κ. Τζαμτζής ζητεί από το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Βέροιας, να ορίσει άμεσα 2 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών / Γεωπόνων, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιτροπές που θα συγκροτηθούν για την ταχεία αποτίμηση των ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο. 

Με επιστολή του προς τη Γενική Γραμματεία Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, επισημαίνει την ανάγκη οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών Αθύρων και Δυτικού, ενώ επιφυλάσσεται να επανέλθει με οριστικό αίτημα αφού ολοκληρωθούν οι αυτοψίες των επιτροπών στην περιοχή. 

Προκειμένου, δε, να εκδοθεί απόφαση οριοθέτησης, ζητεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να βεβαιώσει επισήμως την εκδήλωση χαλαζόπτωσης και ανεμοστρόβιλου, κατά τις απογευματινές ώρες της 23ης Ιουνίου 2022. 

«Προχωράμε τις διαδικασίες» δήλωσε ο κ. Τζαμτζής, «προκειμένου να αποζημιωθούν γρήγορα οι συμπολίτες μας που είδαν τις καλλιέργειες, τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται από τον ανεμοστρόβιλο και το χαλάζι. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να δικαιωθούν οι άνθρωποι που είδαν το βιός τους να χάνεται μέσα σε λίγες ώρες».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365