Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Ελεύθεροι καραντίνας οι τουρίστες με τη... βούλα, θα μπαίνουν σε πλοία θετικοί με μια μάσκα

Προαιρετική είναι η καραντίνα για τους τουρίστες που θα βρεθούν θετικοί

Μονάχα σύσταση για καραντίνα προβλέπει για τους τουρίστες το ΦΕΚ που εκδόθηκε, δίνοντάς τους πρακτικά το δικαίωμα να κυκλοφορούν θετικοί στους τουριστικούς προορισμούς.


Προαιρετική είναι η καραντίνα για τους τουρίστες που θα βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό στις διακοπές τους, όπως αναφέρει ΦΕΚ σχετικά με τα τουριστικά καταλύματα.


Οι τουρίστες μάλιστα μπορούν να ταξιδέψουν ακόμα και θετικοί με μεταφορικά μέσα, αρκεί να φορούν μια μάσκα προσώπου υψηλής προστασίας.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΦΕΚ «Σε ασυμπτωματικά θετικά άτομα η όταν έχουν ήπια συμπτωματολογία που δεν χρειάζεται νοσηλεία συστήνεται απομόνωση του κρούσματος για 5 ημέρες η οποία λήγει χωρίς επιπλέον διαγνωστικό έλεγχο. Αν για οποιοδήποτε λόγω υπάρξει ανάγκη μετακίνησης με μεταφορικό μέσο αυτή γίνεται υποχρεωτικά με τη χρήση μάσκας προσώπου υψηλής προστασίας ( FFP2, KN 95)». 



Την ίδια ώρα αρκετοί δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί όπως η Πάρος, η Μύκονος και η Μήλος «βράζουν» από κρούσματα με τεράστια ποσοστά θετικότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365