Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Δ. Σταμενίτης: «Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί ολοκληρωμένο σχέδιο ως απάντηση στις προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα»

Δελτίο Τύπου

Στη συνέχεια της συζήτησης για το μέλλον του Αγροδιατροφικού Τομέα που διεξήχθη την Τρίτη 05 Ιουλίου 2022 στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, πραγματοποίησε την τοποθέτηση του, ως εισηγητής από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Διονύσης Σταμενίτης.


Στο κύριο μέρος της εισήγησης του ο Βουλευτής επικεντρώθηκε στο πως και σε ποιο βαθμό μπορούν να συνδεθούν όσα η μελέτη της Τράπεζας Πειραιώς και της Ernst Young Ελλάδος εντοπίζουν ως τα μεγάλα προβλήματα του αγροδιατροφικού τομέα με όσα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υλοποιεί και σχεδιάζει να εφαρμόσει για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα συνολικά. Σύμφωνα με τον Βουλευτή, τα τρία τελευταία χρόνια η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ απαντά με συγκεκριμένες δράσεις, μέτρα και πολιτικές και αντιμετωπίζει ζητήματα όπως.


1. Ο κατακερματισμός των ιδιοκτησιών, που έχει ως αποτέλεσμα τη μικρή διαπραγματευτική δύναμη των μεμονωμένων παραγωγών και απουσία οικονομιών κλίμακος.

2. Η αλόγιστη χρήση των υδάτινων πόρων.

3. Η αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών και οι παγκόσμιες τάσεις που στοχεύουν στην σύνδεση των καταναλωτικών συνηθειών με φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα.

4. Η ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού και η είσοδος νέων αγροτών στον πρωτογενή τομέα και η κατάρτιση με σκοπό την ανάπτυξη νέων καλλιεργειών

5. Και τέλος, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα.


Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Βουλευτήςς συνεχάρη τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά για την πρωτοβουλία της συζήτησης σχετικά με τον αγροδιατροφικό τομέα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που βασίζεται στην αγροτική οικονομία και η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη στρατηγική αξιοποίησης των δυνατοτήτων του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα με στόχο την ανάδειξή του ως έναν από τους κεντρικούς πυλώνες ανασυγκρότησης της χώρας και αλλαγής του οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης.


Στον παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τοποθέτηση του Βουλευτή:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365