Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Έξι κινήσεις για να αντιμετωπίσετε ένα ηλιακό έγκαυμα

Έξι κινήσεις
Υπάρχουν έξι απλές κινήσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να προστατευτείτε από ηλιακά εγκαύματα.


Το δέρμα σας μπορεί να καεί εάν εκτεθεί πολύ ώρα στον ήλιο χωρίς την κατάλληλη προστασία από αντηλιακά και ρούχα.


Σύμφωνα με το News4heatlh, για να βοηθήσετε στην επούλωση και να καταπραΰνετε το τσούξιμο του δέρματος, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε τη θεραπεία του ηλιακού εγκαύματος μόλις το παρατηρήσετε.


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απομακρυνθείτε από τον ήλιο — και κατά προτίμηση να πάτε σε εσωτερικούς χώρους.


Μόλις μπείτε σε εσωτερικό χώρο, αυτές οι συμβουλές των δερματολόγων μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από την ενόχληση:


1.Κάντε συχνά δροσερά μπάνια ή ντους για να ανακουφίσετε τον πόνο. Μόλις βγείτε από την μπανιέρα ή το ντους, χρησιμοποιήστε απαλά τη πετσέτα για να στεγνώσετε, αλλά αφήστε λίγο νερό στο δέρμα σας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα για να βοηθήσει να παγιδευτεί το νερό στο δέρμα σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ξηρότητας.


2. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει αλόη βέρα ή σόγια για να καταπραΰνει το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο. Εάν αισθάνεστε ιδιαίτερα άβολα σε μια συγκεκριμένη περιοχή, μπορεί να θέλετε να εφαρμόσετε μια κρέμα υδροκορτιζόνης που μπορείτε να αγοράσετε χωρίς ιατρική συνταγή. Μην αντιμετωπίζετε τα ηλιακά εγκαύματα με προϊόντα «-καΐνης» (όπως η βενζοκαΐνη), καθώς αυτά μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα ή να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.


3. Εξετάστε το ενδεχόμενο λήψης ασπιρίνης ή ιβουπροφαίνης για να μειώσετε τυχόν πρήξιμο, ερυθρότητα και ενόχληση.


4. Πίνετε επιπλέον νερό. Ένα ηλιακό έγκαυμα αντλεί υγρό στην επιφάνεια του δέρματος και μακριά από το υπόλοιπο σώμα. Η κατανάλωση επιπλέον νερού όταν έχετε καεί από τον ήλιο βοηθά στην πρόληψη της αφυδάτωσης.


5. Εάν το δέρμα σας βγάλει φουσκάλες, αφήστε τις φουσκάλες να επουλωθούν. Το δέρμα με φουσκάλες σημαίνει ότι έχετε ηλιακό έγκαυμα δεύτερου βαθμού. Δεν πρέπει να σκάσετε τις φουσκάλες, καθώς αυτές σχηματίζονται για να βοηθήσουν το δέρμα σας να επουλωθεί και να σας προστατεύσει από τη μόλυνση.


6. Προσέξτε ιδιαίτερα για να προστατέψετε το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο ενώ επουλώνεται. Φοράτε ρούχα που καλύπτουν το δέρμα σας όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο. Τα σφιχτά υφάσματα λειτουργούν καλύτερα. Το φως δεν πρέπει να διαπερνάει το ύφασμα.


Ο κίνδυνος για μακροχρόνια βλάβη στο δέρμα

Αν και μπορεί να φαίνεται σαν μια προσωρινή κατάσταση, το ηλιακό έγκαυμα - αποτέλεσμα της υπερβολικής έκθεσης του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UV) - μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια βλάβη στο δέρμα. Αυτή η βλάβη αυξάνει τον κίνδυνο ενός ατόμου για καρκίνο του δέρματος, καθιστώντας κρίσιμη την προστασία του δέρματος από τον ήλιο.


Για ερωτήσεις σχετικά με το ηλιακό έγκαυμα ή για να μάθετε πώς να προστατεύετε καλύτερα το δέρμα σας από τον ήλιο, επισκεφτείτε έναν πιστοποιημένο δερματολόγο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365