Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Δήμος Πέλλας: Στάμκος κατά Καστερίδη «Ούτε καν στο Δημοτικό!»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι στο δημοτικό συμβούλιο ούτε καν στο δημοτικό σχολείο δεν συγχωρούνται οι ανόητες δικαιολογίες που ακούσαμε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Και δεν μείναμε μόνο στις αίολες δικαιολογίες… ακούσαμε και το κορυφαίο. « Τελειώνετε το δημοτικό συμβούλιο γιατί θέλουμε να πάμε στις εκδηλώσεις, στο ΣΥΡΙΖΑ, στη Λεπτοκαρυά κ.α.» φώναζε ο κ. Καστερίδης!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να μπορούν να παρακολουθήσουν και οι συμπολίτες μας που έχουν καλύτερη δουλειά να κάνουν από το να βλέπουν κακή αντιπολίτευση live!

Το τελευταίο διάστημα ολοκληρώθηκε η μελέτη αντικατάστασης των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού με νέους λαμπτήρες τύπου led.  

Είναι πια γνωστή σε κάθε νοικοκυριό η τεράστια διαφορά στην κατανάλωση και στη συντήρηση. Για το Δήμο μας μιλούν οι αριθμοί:   680.479,05 ευρώ ετήσια μείωση δαπάνης! 

Τώρα, που με νόμο μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, τώρα που το χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ λόγω της ενεργειακής κρίσης που θα χειροτερέψει την επόμενη περίοδο, το φέραμε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο με την βεβαιότητα σχεδόν ότι θα έχουμε ομόφωνη απόφαση. 

Γελαστήκαμε! Δεν υπολογίσαμε ότι κάποιοι ονειρεύονται ότι θα γίνουν δήμαρχοι του χρόνου και ότι η έγκαιρη παρουσία τους στους χορούς και στις κομματικές συγκεντρώσεις ήταν σημαντικότερη από τη συζήτησή μας στο δημοτικό συμβούλιο. 


Τι προτείναμε; 

Την αντικατάσταση 11.500  λαμπτήρων, με νέους τύπου Led. 

Την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού. 

Την εξοικονόμηση πόρων.

Τη μείωση των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης.

Την αύξηση της ποιότητας του φωτισμού.

Τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του δήμου, μέσω της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και  της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. 

Την εξοικονόμηση πόρων για το δήμο και τους δημότες μας, μέσω εξασφαλισμένης αποπληρωμής ενός δανείου με επιτόκιο μόλις 3,8%. Μόλις 3,8% γιατί τα δάνεια που κληρονομήσαμε από τους Καποδιστριακούς δήμους και συνεχίζουμε να αποπληρώνουμε έχουν επιτόκιο 5,9% ! 


Τι μας είπαν; 

Μας είπαν ότι δεν ψηφίζουν την πρότασή μας γιατί…πρέπει ο δήμος να βρει άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο. 

Μας είπαν ότι εγκρίνουνε τη μελέτη αλλά δεν θέλουνε να την υλοποιήσουμε. 

Μας είπαν ότι δεν ψηφίζουν γιατί βιάζονται να προλάβουν να πάνε πρώτοι στις εκδηλώσεις.  

Μας  είπαν να χρησιμοποιήσουμε χρήματα από το μαξιλάρι…2 θητείες επικεφαλής στην μείζονα αντιπολίτευση, δύο προγραμματικές περίοδοι έτρεξαν με προσκλήσεις και ακόμη να μάθει ο κ. Καστερίδης ότι τα έργα αντικατάστασης οδοφωτισμού δεν επιχορηγούνται, ούτε καν τώρα που η ενεργειακή κρίση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. 


Δείξτε επιτέλους κ. Καστερίδη ότι πράγματι ενδιαφέρεστε για το Δήμο Πέλλας και κάνετε  αυτό που συμφέρει τον τόπο μας.

Δείξτε επιτέλους ότι δεν σας ενδιαφέρει μόνο να καθυστερείτε και να μπλοκάρετε κάθε τι. 

Το έργο δεν είναι του Στάμκου, είναι του Δήμου, το ίδιο και τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε. 

Αλλάξτε επιτέλους μυαλά και αντιληφθείτε ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι αντιπολιτευτική αρένα, να έρχεστε μια φορά το μήνα για να υψώνετε τη φωνή σας.

Δεν είστε μόνο επικεφαλής παράταξης, είστε και δημοτικός σύμβουλος και έχετε υποχρέωση να δείχνετε ουσιαστικά και έμπρακτα ότι ενδιαφέρεστε για το καλό των συνδημοτών μας. Με πράξεις ευθύνης! 

Πιστεύουμε  ότι θα το καταλάβει η πλειοψηφία ανεξάρτητα από τις παρατάξεις. 

Θα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά ελπίζουμε ότι κάποιοι θα καταλάβουν πως η ανάπτυξη του δήμου πρέπει να είναι κοινός στόχος. 


Γιαννιτσά 16/07/2022

Γραφείο Τύπου

2 σχόλια:

  1. Άντε επιτέλους, να ξυπνήσει λίγο το γραφείο τύπου κ να στέλνει κοσμακη στην παραλία να παίζει με τα κουβαδάκια του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πανηγύρια είναι το το ατού του Στάθη.
    Θα μας τρελάνει στους χορούς και τα σουβλάκια αν βγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365