Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

«Κλείδωσε» η ημερομηνία που ανοίγουν τα σχολεία, η μεγάλη αλλαγή τη νέα χρονιά

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία για τη σχολική χρονιά 2022-2023 σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το απόγευμα της Κυριακής η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.


Όπως ανακοίνωσε η υπουργός, ο σχεδιασμός για την έναρξη της ερχόμενης σχολικής χρονιάς είναι για τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.


Παράλληλα, από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 (έως τώρα) μέχρι τις 17:30 με στόχο «την άρση εμποδίων στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας».


Η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη, ενώ δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών.


Παράλληλα, το μέτρο θα είναι προαιρετικό, καθώς ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων.


«Η επέκταση του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή σε περίπου 5.000 τμήματα» σημείωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας.


Συνήθως τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Σεπτεμβρίου, αλλά φέτος λόγω του ότι «πέφτει» Κυριακή, θα ανοίξουν Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

1 σχόλιο:

  1. ΡΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ....ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΩΣ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΟΜΩΣ...ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365