Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Δήμος Κυριλίδης :Οι φόροι της κλιματικής κρίσης να επιστραφούν και στις παραγωγές που πλήττονται άμεσα

Δελτίο Τύπου
Ο υποψήφιος βουλευτής Πέλλας με το Εθνικό κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ σχετικά με τον περονόσπορου:

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ
Τις τελευταίες μέρες ένα πρωτοφανές φαινόμενο με επέλαση της ασθένειας του περονόσπορου έχει αποδεκατίσει τα αμπέλια στην περιοχή της Αλμωπίας. Μετά τα 0.13 λεπτά πριν λίγο διάστημα, έρχεται ακόμη μια δυσφορία για τους παραγωγούς.

Ένα φαινόμενο που δεν έχει υπάρξει καταγεγραμένο σε πρότερο χρόνο έχει εμφανιστεί τις τελευταίες μέρες.  

Έχουν υποστεί ζημιές πλην ελαχίστων περιπτώσεων τα αμπέλια σε ολόκληρη την περιοχή. Ενώ παρουσιάζονται υγιή και ακμαία  πριν από μερικές  μέρες, μέσα σε λίγες ώρες αλλάζουν όψη και εμφανίζουν πλήρως κατέστραμένη την παραγωγή. 

Σε λίγες  ώρες καταγράφεται η σφοδρότητα της εξάπλωσης που αποτελεί βασικό σημείο συζητήσεων. 

Το πρόβλημα μάλλον σχετίζεται από την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας. 

Ίσως ήρθε η ώρα η κλιματική κρίση που αποτυπώνεται με αυτή την άμεση συσχέτιση της κατεστραμένης παραγωγής, να αποτελέσει και σημείο αναφοράς για ένταξη σε ειδικά προγράμματα αποζημιώσεν για τους παραγωγούς, μιάς και οι φόροι που πληρώνουμε για το θέμα της κλιματικής κρίσης να επιστρέφονται ανταποδοτικά και στους αγρότες παραγωγούς με τη μορφή αποζημιώσεων για να μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365