Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Λ. Βασιλειάδης: Γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις για τους πληγέντες από τις βροχοπτώσεις

Δελτίο Τύπου

Γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις για τους πληγέντες από τις βροχοπτώσεις.


Μία ακόμα θερινή κακοκαιρία χτύπησε την Πέλλα, προκαλώντας ζημιές σε ποικιλίες αγροτικών προϊόντων που βρίσκονται στο ευαίσθητο στάδιο της συγκομιδής. Πολλοί παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση καθώς βλέπουν τα επαναλαμβανόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα να καταστρέφουν τη σοδειά για την οποία επένδυσαν, με αυξημένα έξοδα φέτος, και στην οποία βασίζονται για το ετήσιο εισόδημά τους.


Επικοινώνησα σήμερα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζο καθώς και την Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος Βέροιας κ. Μ. Παππά, ώστε να μεταφέρω το μήνυμα ότι η Πολιτεία οφείλει να αποζημιώσει τους δοκιμαζόμενους για μια ακόμα φορά αγρότες μας, ανεξάρτητα από το πως ερμηνεύεται το αίτιο της βροχόπτωσης στον Κανονισμό.


Αυτή τη στιγμή πρέπει να συνεχίσει η ενίσχυση του Οργανισμού με επιπλέον προσωπικό ώστε να ολοκληρωθούν γρήγορα οι καταγραφές όλων των ζημιών, στο πλήρες εύρος τους και σε όλες τις ποικιλίες. Αυτό το τελευταίο κύμα βροχοπτώσεων επηρέασε πολλή μεγάλη έκταση καλλιεργειών, η οποία αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα, καθώς τα προϊόντα γίνονται μη εμπορεύσιμα. Παράλληλα, πολλές καλλιέργειες έχουν ήδη χτυπηθεί από προηγούμενες βροχοπτώσεις, για τις οποίες είχαμε επικοινωνήσει ήδη και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά.


🔹 Από την πλευρά μου θα εντείνω τις παρεμβάσεις μου προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να βρεθεί άμεσα ο μηχανισμός εκείνος που θα επιτρέψει την αποζημίωση των ζημιών γρήγορα και δίκαια. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι μπορεί να βρει λύση στο πρόβλημα και έχει σταθεί δίπλα στους αγρότες. Παράλληλα, θα συνεχίσω να επισκέπτομαι αγροκτήματα για να διαπιστώσω προσωπικά την πραγματική εικόνα της καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365