Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Η λοίμωξη από Covid είναι πιο πιθανή ανάλογα με την ομάδα αίματος – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Οι μολύνσεις από Covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά τα σχέδια της κυβέρνησης να ζήσει με τη νόσο. Ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στην Αγγλία και έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό σκαρφάλωσε πάνω από τις 10.000 για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, φθάνοντας τις 10.658 στις 4 Ιουλίου, σημειώνοντας αύξηση 36%!


Εκτιμάται ότι 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκαν θετικοί στο Covid-19 την εβδομάδα που έληξε στις 24 Ιουνίου, καταγράφοντας απότομη αύξηση 32% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Με την κατακόρυφη αύξηση των λοιμώξεων πολλοί μπορεί να ανησυχούν για τον κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό είτε για πρώτη φορά είτε για άλλη μια φορά.


Αποδεικνύεται ότι ο κίνδυνος μπορεί να μειωθεί σημαντικά ανάλογα με τον τύπο του αίματος που έχετε, αναφέρει έρευνα, σύμφωνα με τη «Mirror». Η ομάδα αίματος και η ευαισθησία σε μια μόλυνση Covid-19 αποτέλεσαν την πρώτη υπόθεση που διατυπώθηκε από ερευνητές στην Κίνα τον Μάρτιο του 2020. Οι ιδέες αυτές επαναλήφθηκαν περαιτέρω από μια δημοσίευση του Πανεπιστημίου Κολούμπια ένα μήνα αργότερα.


Είναι ενδιαφέρον ότι η εταιρεία εξετάσεων «DNA 23andMe» ενίσχυσε περαιτέρω αυτή τη θεωρία, όταν κατάφερε να συνδέσει αυτούς που πήγαιναν για διαγνωστικές εξετάσεις και τις λοιμώξεις Covid μεταξύ 750.000 ανθρώπων που διαγνώστηκαν και νοσηλεύτηκαν για Covid-19.


Όσοι είχαν τύπο αίματος Ο ήταν καλύτερα προστατευμένοι.


Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «New England Journal of Medicine» επιβεβαίωσε την ιδέα και διαπίστωσε ότι τα άτομα με ομάδα αίματος Α είχαν 45% αυξημένο κίνδυνο να μολυνθούν από το Covid σε σχέση με τα άτομα με άλλες ομάδες αίματος. Και πάλι, τα ευρήματα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ομάδα αίματος Ο είχε 35% λιγότερες πιθανότητες να μολυνθεί.


Οι ερευνητές και οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν τώρα ότι ο τύπος αίματός σας μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην πιθανότητα να κολλήσετε Covid, με τον τύπο Α να είναι πιο ευαίσθητος και τον τύπο Ο να έχει μικρότερο κίνδυνο.


Ο Δρ Xand van Tullekan από το Healthcheck UK Live δήλωσε: «Ο ιός του αίματος είναι ο πιο επικίνδυνος για την υγεία. Υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό ή τουλάχιστον υπάρχουν κάποια δεδομένα που το υποστηρίζουν. Όποια ομάδα αίματος κι αν είστε, η συμπεριφορά σας πρέπει να είναι η ίδια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365