Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Ανεξέλεγκτος ο πληθωρισμός στην Ελλάδα: Τα στοιχεία της Eurostat προμηνύουν… νέο ρεκόρ

Στο 12% εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, τον Ιούνιο ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ελλάδα εκτινάχθηκε στο 12% από 10,5% τον Μάιο και 9,1% τον Απρίλιο.


Στο 12% εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Τον Ιούνιο ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών διαμορφώθηκε στο 12% έναντι 10,5% τον Μάιο. Η Eurostat μετρά με διαφορετική μέθοδο τον πληθωρισμό σε σχέση με τη ΕΛΣΤΑΤ, ωστόσο, η ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον πληθωρισμό τον Μάιο ήταν 11,3%, γεγονός που δείχνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η άνοδος του πληθωρισμού θα συνεχιστεί και για την ΕΛΣΤΑΤ τον Ιούνιο. Σε μηνιαίο επίπεδο, δηλαδή η σύγκριση των τιμών ανά μήνα, ο σχετικός δείκτης για την Ελλάδα διαμορφώθηκε στο +2,5%, το δεύτερο υψηλότερο σ’ όλη την Ευρωζώνη.


Στο σύνολο της Ευρωζώνης ο πληθωρισμός καταγράφει νέο ρεκόρ, φτάνοντας το 8.6%, ενώ πρωταθλήτρια είναι η Εσθονία με 22%, ακολουθεί η Λιθουανία με 20,5%, η Λεττονία με 19% και στην 5 θέση με τον μεγαλύτερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη βρίσκεται η Ελλάδα με 12%. Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στη Μάλτα με 6,1%, τη Γαλλία με 6,5%, τη Φινλανδία με 8,1%, τη Γερμανία με 8,2% και την Ιταλία με 8,5%.


O κλάδος της ενέργειας είχε την υψηλότερη συνεισφορά, καθώς εκτινάχθηκε στο +41,9% έναντι +39,1% τον προηγούμενο μήνα. Ακολούθησε ο κλάδος τροφίμων – αλκοόλ – καπνού με +8,9% (από +7,5%), τα μη βιομηχανικά προϊόντα με +4,3% (από +4,2%) και οι υπηρεσίες με +3,4% (από +3,5%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365