Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Επίδομα βενζίνης: Fuel pass... συνέχεια, στο τραπέζι χρήματα και μετά το καλοκαίρι

Τα ποσά για το επίδομα βενζίνης

Οι πολίτες αναμένουν την ενεργοποίηση του fuel pass 2 για το επίδομα βενζίνης το οποίο θα είναι αυξημένο και θα βοηθήσει τους εκδρομείς του Αυγούστου να φύγουν για διακοπές.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις στο fuel pass 2 αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Ιουλίου ενώ η πληρωμή θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν από τη μεγάλη έξοδο των εκδρομέων του Αυγούστου.


Οι υψηλές τιμές των καυσίμων δεν αναμένεται να έχουν μεταβολή τουλάχιστον μέχρι τέλος του χρόνου, γεγονός, που δημιουργεί προβληματισμό εντός της κυβέρνησης. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνηση εξετάζει διάφορα σενάρια μείωσης της τιμής των καυσίμων αλλά, σύμφωνα με τις έως τώρα δηλώσεις, εφόσον έχει βγει εκτός κάδρου η μείωση του ΕΦΚ, αυτό που μένει είναι η επανάληψη του fuel pass version 3 και μέχρι την αποκλιμάκωση των τιμών καυσίμων.


Όπλα στη φαρέτρα του οικονομικού επιτελείου η καλύτερη πορεία των εσόδων, η πορεία του τουρισμού αλλά και το γεγονός ότι η κατανάλωση των νοικοκυριών συνεχίζεται χωρίς κόπωση.


FUEL PASS 2

Ειδικότερα, εάν ο δικαιούχος χρησιμοποιήσει την ψηφιακή κάρτα για να λάβει την επιδότηση, το ποσό για το τρίμηνο στην ηπειρωτική Ελλάδα θα ανέλθει σε 80 ευρώ (με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό σε 65 ευρώ) έναντι των 45 ευρώ της προηγούμενης επιδότησης. Για τις νησιωτικές περιοχές (συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης) είναι 100 ευρώ (85 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό) έναντι των 55 ευρώ.


Για τις μοτοσικλέτες είναι 60 ευρώ (45 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό) έναντι των 35 ευρώ. Ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές, για τις μοτοσικλέτες είναι 70 ευρώ (55 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό). Γενικά, με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας η επιδότηση αυξάνεται κατά 15 ευρώ έναντι των 5 ευρώ την προηγούμενη φορά.


Σύμφωνα με τον υπουργό, η επιδότηση είναι 0,44 ευρώ/λίτρο για την ηπειρωτική Ελλάδα και 0,56 ευρώ/λίτρο για τις νησιωτικές περιοχές. Υπολόγισε δε, ότι τα 180 λίτρα βενζίνης για το τρίμηνο που επιδοτούνται, αντιστοιχούν σε δρομολόγιο 600 χιλιομέτρων τον μήνα. Ενώ, με την επιδότηση η τιμή της βενζίνης θα μειωθεί σε κάτω από 2 ευρώ το λίτρο. Το συνολικό κόστος του μέτρου αυτού ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ.


Παράλληλα, συνεχίζεται και για το επόμενο τρίμηνο η επιδότηση στην αντλία του πετρελαίου κίνησης (ντίζελ) με 0,12 ευρώ/λίτρο ή 0,15 ευρώ/λίτρο με τον ΦΠΑ. Το κόστος ανέρχεται σε 115 εκατ. ευρώ.


Τα ποσά για το επίδομα βενζίνης

Σε ηπειρωτική περιοχή: 65 ευρώ χωρίς κάρτα - 80 με κάρτα

Σε νησιωτική (και την Κρήτη): 85 ευρώ χωρίς κάρτα - 100 ευρώ με κάρτα.

Μοτοσικλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ χωρίς κάρτα - 60 με κάρτα

Μοτοσικλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ χωρίς κάρτα - 70 με κάρτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365