Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Power Pass: Ξεκίνησαν οι πληρωμές σε 1,9 εκατ. φυσικά πρόσωπα

Η καταβολή των συνολικά περίπου 280 εκατ. ευρώ θα γίνει σε δόσεις
Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού, που έχουν εκδοθεί κατά τη χρονική περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως και τον Ιούνιο.

Η καταβολή των συνολικά περίπου 280 εκατ. ευρώ θα γίνει σε δόσεις. Η πλειοψηφία των δικαιούχων πληρώνεται σήμερα Παρασκευή, στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί ενώ θα ακολουθήσει νέος γύρος πληρωμών τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά ενημερωτικά εκκαθάρισης για τους δικαιούχους έχουν αναρτηθεί στη πλατφόρμα του Power Pass. Παράλληλα, αποστέλλεται και ενημερωτικό e-mail για την ανάρτησή τους.

Συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα.

Από τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα, αναρτήθηκαν ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία πληρώνονται σήμερα Παρασκευή.

Για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

Όπως έγινε γνωστό απορρίφθηκαν 422.181 αιτήσεις, κυρίως λόγω χαμηλής επιβάρυνσης από τη ρήτρα (λιγότερο από 30 ευρώ συνολικά μέσα σε μισό χρόνο) ή υψηλού εισοδήματος, καθώς επίσης και αν έκανε άλλο μέλος του νοικοκυριού ίδια αίτηση ή δεν αφορούσε σε δηλωμένη ως κύρια κατοικία

Τα αναδρομικά για τους λογαριασμούς του Ιουνίου θα δοθούν Αύγουστο ή Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365