Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Τουρισμός για Όλους: Η μεγάλη ανατροπή, «εκτός» τα voucher στην εστίαση

Εκτός ταβερνάκια και εστιατόρια

Όπως ανακοίνωσε η Υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη εκτός από νέα ημερομηνία για τον Τουρισμό για Όλους δήλωσε πως τελικά το voucher των 150 ευρώ δεν θα περιλαμβάνει την εστίαση.


Η υφυπουργός Τουρισμούς, κυρία Σοφία Ζαχαράκη έδωσε νέα ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας. Αυτό πρόκειται να γίνει την Παρασκευή 15 Ιουλίου ή το Σάββατο 16 Ιουλίου.


«Περιμένουμε προς το τέλος της εβδομάδας, Παρασκευή ή Σάββατο, να είναι έτοιμη η πλατφόρμα «Τουρισμός προς όλους» σημείωσε σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας, ενώ σημείωσε αναφερόμενη στην καθυστέρηση πως «είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα σε συνεργασία με άλλους φορείς και επειδή θέλουμε να είναι άρτια, και στην οργάνωσή της αλλά κυρίως στην εφαρμογή της – και αφού περιμένουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εισέλθουν – δεν θα θέλαμε να υπάρχει μία αρνητική πρώτη διάθεση».


Επιπλέον υπενθύμισε την άυλη κάρτα και υπογράμμισε πως στόχος είναι «να μην ταλαιπωρηθεί ούτε ο χρήστης αλλά ούτε και ο ξενοδόχος, ο οποίος θα το αξιοποιήσει καθώς θα παίρνει άμεσα τα χρήματα» και σημείωσε πως «Θα πληρώνεται άμεσα και δεν θα περιμένει μήνες, όπως με τα προηγούμενα προγράμματα.


Χρήματα μάλιστα που θα είναι αφορολόγητα. Είναι ένα ποσό που θα πηγαίνει για τη ρευστότητα της επιχείρησης» τονίζοντας πως όλο αυτό είναι «μία αλυσιδωτή θετική αντίδραση» δήλωσε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός Τουρισμού Μαρία Ζαχαράκη 


Εκτός ταβερνάκια και εστιατόρια

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα όπως είναι τώρα, αφορά αποκλειστικά τη διαμονή με την υφυπουργό Τουρισμού να διευκρινίζει πως «οποιαδήποτε άλλη προσθήκη θα καθυστερούσε αρκετά την έναρξή του» ενώ σημείωσε σχετικά με το πρόγραμμα:


Αυξημένος κατά 10 εκ. ο προϋπολογισμός,

30 εκ. το σύνολο,

επιπλέον 200.000 δικαιούχοι,

150€ επιπλέον και

το ατομικό εισόδημα είναι 16.000€ και 28.000€ το οικογενειακό (που προσαυξάνεται και στις δύο περιπτώσεις ανά παιδί 1.500€)


Πρόκειται στην ουσία για μια μεγάλη ανατροπή καθώς όπως είχε ανακοινωθεί το συγκεκριμένο voucher θα είναι στα πρότυπα της ψηφιακής κάρτας Freedom Pass και όσοι τη λάβουν θα μπορούν να την εξαργυρώσουν για διαμονή, εισιτήρια αλλά και στον επισιτισμό καθώς από φέτος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο φαγητό.


Αυτό είχαν επιβεβαιώσει τόσο ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας όσο και η Υφυπουργός Τουρισμού Μαρία Ζαχαράκη με δηλώσεις τους, ωστόσο, τελικά η καθυστέρηση στο πρόγραμμα δεν αφήνει περιθώρια για αυτές τις αλλαγές γεγονός που θα αφήσει τελικά τον Τουρισμό για όλους ως έχει δηλαδή θα περιλαμβάνει μόνο τη διαμονή στα τουριστικά καταλύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365