Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Επιστολή της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για αποζημιώσεις δεντροκαλλιεργειών λόγω βροχοπτώσεων

Δελτίο Τύπου
Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Αγροτικής και Τροφίμων, τον Πρόεδρο του Οργανισμού των Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) και στο αντίστοιχο υποκατάστημα της Βέροιας, με θέμα: «Αποζημίωση ποικιλιών ροδακινιάς, νεκταρινιάς και βερικοκοκιάς που υπέστησαν ζημιά από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2022».Το πλήρες κείμενο του εγγράφου (αρ.πρ.6533/11-7-2022) που κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές του Νομού μας είναι το παρακάτω:

«ΘΕΜΑ: “ Αποζημίωση ποικιλιών ροδακινιάς, νεκταρινιάς και βερικοκιάς  που υπέστησαν ζημιά από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2022 ”


Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά οι αγρότες ήρθαν αντιμέτωποι με ακραία και ασυνήθιστα για την εποχή καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις), με αποτέλεσμα να χάσουν και πάλι την παραγωγή τους και κατά συνέπεια το εισόδημά τους. 

Οι έντονες βροχοπτώσεις και ο μεγάλος όγκος νερού το τελευταίο διήμερο προκάλεσαν αλλοιώσεις στην σάρκα των ώριμων ποικιλιών των επιτραπέζιων ροδάκινων (όπως Ρουαγιάλ Γκλόρια, Ρ. Χάβεν, Φλ. Κρεστ κλπ) που είναι στη φάση συγκομιδής καθώς και των νεκταρινιών (όπως Άλι Τοπ, Φάιαρ Τοπ, Μπλακ Ρούμπι, Σπρ. Μπράιτ, Καλτέζ, Μάτζικ κλπ). Οι αλλοιώσεις αυτές σαπίζουν τα φρούτα και τα κάνουν μη εμπορεύσιμα, με αποτέλεσμα να παραμένουν ασυγκόμιστα στα χωράφια. Ζημιά παρατηρείται επίσης και σε κάποιες ποικιλίες βερίκοκων (Φαράλια, Φαρμπέλα, Φαρμπαλί κλπ).

Παρακαλούμε για την εφαρμογή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων για την καταγραφή και αποτίμηση της ζημίας έτσι ώστε να δοθεί το δικαίωμα στους παραγωγούς να υποβάλουν άμεσα δηλώσεις  για την αποζημίωση της ζημίας που έχουν υποστεί.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365