Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Έρχονται οι «Ψεκασμένοι», τα 4 πρώτα άρθρα της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου κόμματος

Το «Κίνημα των Ψεκασμένων»

Ένα νέο κόμμα, οι «Ψεκασμένοι» έρχονται στην πολιτική σκηνή της χώρας με στόχο να «ταρακουνήσουν τα νερά στον τόπο», όπως αναφέρει ο πρόεδρος του κινήματος και τέως πολιτευτής Αχαΐας.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, επί προεδρίας Έβερτ, ένας από τους πιο γνωστούς παιδιάτρους του Αιγίου, με επιστημονική και κοινωνική δράση στη χώρα και τα Βαλκάνια, παλιότερα πρόεδρος του τοπικού Ερυθρού Σταυρού, ο Σωτήρης Καρανικόλας από τις Καμάρες Αιγιάλειας, αιφνιδίασε με την ανακοίνωση νέου κόμματος, που ξεκινά από το Αίγιο (για πρώτη φορά), για να εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα, επιδιώκοντας να διαδραματίσει ρόλο στα πολιτικά πράγματα.


«Φαίνεται αδύνατο να συμβεί, μέχρι την στιγμή που συμβαίνει…». Μ’ αυτή τη φράση του Νέλσον Μαντέλα, ο κ. Καρανικόλας απευθύνεται στους πολίτες, αναφέροντας, αρχικά, πως «και το πιο μεγάλο ταξίδι σε αυτό τον κόσμο, ξεκινάει με ένα μικρό πρώτο βήμα», όπως λέει μια κινέζικη παροιμία.


«Κάνουμε αυτό το μικρό πρώτο βήμα, θέλοντας να αγγίξουμε την ψυχή και το πνεύμα σας. Ζούμε στην πιο όμορφη και πιο ιστορική χώρα του κόσμου, αλλά δεν ζούμε όπως θα μας άξιζε πραγματικά, για να χαρούμε κι εμείς και τα παιδιά μας».


Με ξεκάθαρη αιτία το τι έχουμε περάσει όλοι τα 13 τελευταία χρόνια, θέτει το ένα και μοναδικό ερώτημα, τι έχουμε κάνει όλοι κι ο καθένας ξεχωριστά για να πετάξουμε μια και καλή το ζυγό από πάνω μας, πέρα από συζητήσεις και διαμαρτυρίες σε καφενεία, καφετέριες και παρέες όπου λέμε παράπονα και την πίκρα μας ο ένας στον άλλον και μετά γυρίζουμε στα σπίτια έχοντας ξεθυμάνει ότι τα είπαμε, πέφτουμε για ύπνο και αυτό ήταν όλο.


Το «Κίνημα των Ψεκασμένων»

«Σήμερα, εμείς λέμε, ως εδώ. Ανακοινώνουμε την ίδρυση νέου κόμματος, με την επωνυμία «Κίνημα των Ψεκασμένων». Εμείς δεν κουνήσαμε ποτέ το δάχτυλο και ούτε πρόκειται στους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί. Σεβόμαστε την επιλογή τους άσχετα με το ότι διαφωνούμε. Δεν διχάσαμε ποτέ την κοινωνία κάνοντας διαχωρισμό ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες.


Μέσα στις επόμενες 100 ημέρες ελάτε να ταρακουνήσουμε τα νερά σε αυτό τον τόπο. Ελάτε να παλέψουμε στα ίσα με τις δικές μας αποκλειστικά δυνάμεις. Αν μη τι άλλο, θα έχουμε να μιλάμε με υπερηφάνεια στα παιδιά και στα εγγόνια μας. Το δάχτυλο που μας έδειξαν απειλητικά και με τόση αλαζονεία, ελάτε να τους το κόψουμε μια και καλή με τον καλύτερο τρόπο που υπάρχει. Την ψήφο μας…


Όλους αυτούς – τους πολιτικούς και μη – που μας περιφρόνησαν με αλαζονεία, ελάτε να τους κάνουμε να ακούνε ψεκασμένος και να πετάγονται στον ύπνο τους» είναι το κάλεσμα του επικεφαλής του νέου πολιτικού εγχειρήματος.


Ο πρόεδρος του νέου κόμματος «Κίνημα των Ψεκασμένων», μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος της Δευτέρας», απέδωσε τη δημιουργία του στη φράση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη «ψεκασμένοι», με αφορμή τα εμβόλια, όπως και άλλες πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, με τις οποίες κάποιοι διαφωνούν.


«Εγώ παραμένω συντηρητικός, αλλά όταν άκουσα τον Μητσοτάκη να μιλάει έτσι, πήρα την απόφαση. Κάτι σαν Φιλική Εταιρεία, που ξεκινά από το Αίγιο, αλλά γίνεται Κίνημα. Οι Γάλλοι “ψεκασμένοι” πολίτες, όταν είδα άκουσαν τον πρόεδρο Μακρόν να τους προσβάλει με περιφρόνηση, επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, είπαν οτι θα απαντήσουν με την ψήφο τους και το έκαναν, με αποτέλεσμα στον β΄ γύρο να τον κολλήσουν στον τοίχο. Θα κάνουμε το ίδιο και στην Ελλάδα. Γιατί όχι;» δηλώνει.


Επειδή, μάλιστα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών τον Οκτώβριο, βρίσκοντας απροετοίμαστους πολλούς, ή και τον Απρίλιο, το νέο κόμμα θέλει να επιδείξει ετοιμότητα από τώρα. «Τα νέα κόμματα ιδρύονται όταν υπάρχει κενό. Και κενό υφίσταται. Ήδη υπάρχει μεγάλη αποδοχή και μια αρχική οργάνωση σε Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Λάρισα, Γιάννενα, αλλά θέλω να απλωθεί. Αν δεν καταφέρω να έχω πυρήνες σε 20 τουλάχιστον νομούς, τότε θα πάω σπίτι μου», λέει στην «ΠτΔ» ο κ. Καρανικόλας.



Πηγή: Pelop.gr


Η ιδρυτική διακήρυξη

Η ιδρυτική διακήρυξη περιλαμβάνει 20 άρθρα και περιληπτικά, τα πρώτα τέσσερα θεωρούνται άκρως σημαντικά. Την Τετάρτη (10 Αυγούστου) θα ανακοινωθούν τα επόμενα έξι και την Παρασκευή (12 Αυγούστου) τα υπόλοιπα δέκα.


Μεταξύ άλλων, σε αυτά αναφέρεται:


1) Κορονοϊός: Θεωρούμε απόλυτο προσωπικό δικαίωμα την επιλογή των πολιτών να εμβολιαστούν, δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο και στην Ελλάδα και στην ΕΕ, που καταπατήθηκε βάναυσα, στη μόνη χώρα της ΕΕ, που απέλυσε ανθρώπους και τους στέρησε τον μοναδικό οικονομικό πόρο για την επιβίωσή τους, επειδή αρνήθηκαν.


2) Πρώτη κατοικία: Άμεσο και απόλυτο πάγωμα πλειστηριασμού της για 5 χρόνια και διαβούλευση για οριστική λύση και διευθέτηση του ζητήματος. Δεν κάνουμε διαχωρισμό σε μικρά, μεσαία ή μεγάλα σπίτια.


3) Προστασία προσωπικότητας, τιμής και αξιοπρέπειας: Για κάθε πολίτη σε περίπτωση καταγγελίας που δεν είναι απόλυτα τεκμηριωμένη. Εχει υποχρέωση να την κάνει ο δικαστής πριν κάνει την κλήση σε απολογία προστατεύοντας με το τεκμήριο αθωότητας.


4) Απευθυνόμαστε στο σύνολο του ελληνικού λαού: Χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και κυρίως στους ανθρώπους που εξακολουθούν να αγαπούν την πατρίδα, χωρίς να νιώθουν μίσος η έχθρα για άλλες χώρες ή άλλους λαούς που εξακολουθούν να σέβονται και να τιμούν την επίσημη θρησκεία (Ελληνοορθόδοξη Χριστιανοσύνη) έχοντας ταυτόχρονα και τον αρμόζοντα σεβασμό και σε όλες τις άλλες αναγνωρισμένες θρησκείες και δόγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365