Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Κόρινθος: «Καυτά» ερωτήματα για τον πνιγμό της 6χρονης Αμέλιας - Κενά στις εξηγήσεις του πατέρα βλέπει το Λιμενικό

Τι εξετάζουν οι αξιωματικοί του Λιμενικού
Βασανιστικά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από την κατάθεση του πατέρα αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες η 6χρονη Αμέλια έχασε τη ζωή της στην παραλία Καλαμάκι Ισθμίων στην Κόρινθο - Τι εξετάζουν οι αξιωματικοί του Λιμενικού που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα που καλύπτουν με σκοτάδι τις συνθήκες θανάτου της 6χρονης Αμέλιας στην Κόρινθο, προσπαθούν να δώσουν οι αξιωματικοί του Λιμενικού που έχουν αναλάβει την υπόθεση. 

Ο πατέρας της, μοναδικός μάρτυρας του τι ακριβώς συνέβη και κάτω από ποιες συνθήκες πνίγηκε η κόρη του, κρατείται μετά από προθεσμία που του έδωσε ο Ανακριτής, προκειμένου να απολογηθεί για «θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου». 

Τα όσα ισχυρίστηκε κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα δημιούργησαν και νέα ερωτήματα και σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, πρέπει να ερευνηθούν λέξη προς λέξη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον Εισαγγελέα, πήρε την 6χρονη κόρη του από την εν διαστάσει σύζυγό του για να πάνε στη θάλασσα, κάτι που σύμφωνα με μαρτυρίες δεν συνέβη για πρώτη φορά. Κατέληξαν στην παραλία Καλαμάκι Ισθμίων όπου, όπως κατέθεσε, είχε βάλει σωσίβιο στη μικρούλα, η οποία όμως «γλίστρησε μέσα από αυτό και πριν προλάβει να αντιδράσει βυθίστηκε σε βάθος έξι μέτρων και δίπλα από μια δεμένη βάρκα». Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με την κατάθεσή του, αυτός βγήκε στην παραλία αναζητώντας βοήθεια, γιατί «δεν μπορούσε να βουτήξει στο νερό γιατί πάσχει από άσθμα».

Κόρινθος: Φορούσε ρούχα και πέδιλα η 6χρονη

Το κοριτσάκι βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα από ψαρά κάτω από τη βάρκα, όμως από αυτό το σημείο ξεκινούν τα βασανιστικά ερωτήματα. Η 6χρονη ήταν κανονικά ντυμένη και μάλιστα φορούσε και τα πέδιλα της όταν βρέθηκε νεκρή. Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, η εικόνα αυτή, δηλαδή του κανονικά ντυμένου θύματος θα μπορούσε να παραπέμπει σε μια ακούσια πτώση στη θάλασσα, ένα τυχαίο γεγονός, όμως η κατάθεση του πατέρα αναφέρει πως της φόρεσε σωσίβιο για να κάνει μπάνιο και όταν μπήκε στη θάλασσα της έφυγε με αποτέλεσμα να βουλιάξει. Ετσι το ερώτημα παραμένει αναπάντητο για το πώς βρέθηκε στη θάλασσα η μικρούλα φορώντας κανονικά τα ρούχα της.

Προβληματισμός για τη δικαιολογία

Το δεύτερο γεγονός που προβληματίζει έντονα τους αξιωματικούς του Λιμενικού είναι το ότι ουσιαστικά ο πατέρας άφησε την κορούλα του στην τύχη της βγαίνοντας από τη θάλασσα «προκειμένου να αναζητήσει βοήθεια» όπως κατέθεσε. «Δεν αντέχει σε καμία λογική ένας γονιός να αφήνει το παιδί του να βουλιάζει στη θάλασσα και να μην κάνει τα αδύνατα δυνατά για να το σώσει, ακόμη και αν έχει άσθμα, ακόμη και αν διακινδυνεύει σίγουρα τη ζωή του. Και αυτό το σημείο πρέπει να διερευνηθεί με πολύ μεγάλη προσοχή», αναφέρουν τα ίδια στελέχη που έχουν πλήρη γνώση της υπόθεσης. Παράλληλα με την απολογία του πατέρα της 6χρονης στον Ανακριτή, αναμένονται και τα αναλυτικά ιατροδικαστικά και εργαστηριακά ευρήματα, από τα οποία θα προσδιοριστεί και ο ακριβής μηχανισμός θανάτου της άτυχης μικρούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365