Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Εποχή ηλεκτρονικού παραβόλου για την έκδοση ποδοσφαιρικών δελτίων

Αντί να μειώνεται η γραφειοκρατία βέβαια, μεγαλώνει
Νέα εποχή στην έκδοση ποδοσφαιρικών δελτίων καθώς η ΕΠΟ έχει ενεργοποιήσει την λειτουργία του Ηλεκτρονικού Παραβόλου, για την φετινή μεταγραφική περίοδο.

Αντί να μειώνεται η γραφειοκρατία βέβαια, μεγαλώνει και αυτό αποτελεί τροχοπέδη για τους παράγοντες, που αδυνατούν να μπαίνουν σε τέτοιες διαδικασίες και οι περισσότεροι ίσως να μην γνωρίζουν την λειτουργία του ηλεκτρονικού παραβόλου.
Προφανώς κάποιοι κύριοι εκεί στην ΕΠΟ επειδή ασχολούνται όλη την ημέρα με τους υπολογιστές και όχι πάντα για να εξυπηρετήσουν, νομίζουν ότι το ίδιο πράτουν και οι ερασιτέχνες παράγοντες, που τελευταία έχουν χάσει τον ύπνο τους με τις συνεχείς απαιτήσεις της Πολιτείας από τα σωματεία.
Σε αντίθεση με τα όσα ίσχυαν μέχρι πέρσι λοιπόν, από φέτος το σύνολο των χρημάτων από την έκδοση των δελτίων εισπράττεται απευθείας από την Ομοσπονδία, η οποία θα αποδίδει όποτε αυτή επιθυμεί το ποσοστό που αναλογεί στις τοπικές Ενώσεις.

Η ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
Μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://paravola.epo.gr/, οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά πρόσωπα, ερασιτεχνικά σωματεία, ΠΑΕ Super League1 και Super League2, Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων) μπορούν να επιλέξουν το παράβολο που απαιτείται για την οικονομική τους συναλλαγή και να εκδώσουν τον κωδικό πληρωμής (RF) για την ολοκλήρωση της συναλλαγής με την τράπεζά τους. Με την ολοκλήρωση της πληρωμής το παράβολο θα στέλνεται με αυτοματοποιημένη διαδικασία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον συναλλασσόμενο.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ
Για την διευκόλυνση των σωματείων , σας παραθέτουμε την διαδικασία στην οποία πρέπει να ακολουθήσουν για την πληρωμή του παραβόλου:

1)Μπαίνετε στην πλατφόρμα https://paravola.epo.gr/

2) Στα δεξιά της οθόνης σας θα εμφανιστεί η επιλογή του «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ» , όπου θα πρέπει το κάθε σωματείο να δημιουργήσει έναν λογαριασμό.

3) Πατώντας στη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ», συμπληρώνετε το ονοματεπώνυμο του σωματείου ή του υπεύθυνου της ομάδας (με λατινικούς χαρακτήρες), το email του σωματείου και έναν κωδικό πρόσβασης και έπειτα επιλέγεται «ΕΓΓΡΑΦΗ», ώστε να μεταφερθείτε στην κεντρική σελίδα του λογαριασμού. Για μεταβολές ποδοσφαιριστών υπάρχει η επιλογή «ΠΑΡΑΒΟΛΑ». Εκεί θα εμφανιστούν όλα τα παράβολα που μπορείτε να αγοράσετε. Για τα ερασιτεχνικά σωματεία η επιλογή είναι «ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ».

4) Πατώντας την κατηγορία παραβόλων που θέλετε, επιλέγετε αυτό που θέλετε και έχετε συμφωνήσει με τον ποδοσφαιριστή (χρόνια διάρκειας ΔΑΙ). Επειτα θα συμπληρώσετε δύο απαραίτητα στοιχεία, του ονοματεπωνύμου του ποδοσφαιριστή για τον οποίο θα πληρωθεί το παράβολο και της αρμόδιας ΕΠΣ  και επιλέγετε «ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ».

5) Μπορείτε να προσθέσετε πολλά παράβολα για πολλούς ποδοσφαιριστές στο καλάθι αγορών. Μόλις ολοκληρώσετε την προσθήκη των παραβόλων, κάνετε κλικ στην επιλογή «ΤΑΜΕΙΟ» για να εξοφλήσετε. Εκεί συμπληρώνετε στη φόρμα που σας εμφανίζεται τα στοιχεία χρέωσης του σωματείου και στη συνέχεια 
πατήστε «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ».

Με την αποστολή της παραγγελίας θα σας αποσταλεί μοναδικός ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής στο email που δηλώσατε. Αφού λάβετε τον ηλεκτρονικό κωδικό πληρωμής, θα πρέπει να πληρωθεί μέσω τράπεζας ηλεκτρονικά ή σε ATM (ή στο κατάστημα της τράπεζας με χρώση όμως 2,80 ευρώ).

Στην συνέχεια, αφού πιστοποιηθεί η πληρωμή θα λάβετε την απόδειξη είσπραξης παράβολου, την οποία θα πρέπει να προσκομίσετε στην εκάστοτε ΕΠΣ στην οποία θα ανήκει η ομάδα ως δικαιολογητικό για τη διεκπεραίωση της μεταβολής ενός ποδοσφαιριστή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365