Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Κυβερνητικές πηγές: Έγινε νόμιμη παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, δεν ενημερώθηκε ποτέ το πρωθυπουργικό γραφείο από την ΕΥΠ

Η παρακολούθηση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, έχει γίνει σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Ήδη λόγω των αποκαλύψεων παραιτήθηκαν ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, αλλά και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο DNews, η παρακολούθηση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, έχει γίνει σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα, καθώς υπήρξε νόμιμη επισύνδεση (παρακολούθηση κατόπιν αδείας του αρμοδίου εισαγγελέως). Μάλιστα, σύμφωνα, με πληροφορίες του Dnews, η παρακολούθηση ΄έγινε το διάστημα που ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ευρωβουλευτής και είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ .


Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί, προσωπικά από την ΕΥΠ, για όλα όσα έχουν διαπραχθεί κατά την παρακολούθηση του τηλεφώνου του, καθώς και για τους λόγους που αυτή έγινε.


Πάντως κυβερνητικές πηγές τονίζουν στο Dnews, ότι η ΕΥΠ ουδέποτε ενημέρωσε το πρωθυπουργικό γραφείο για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, αλλά και ότι αν είχε γίνει αυτό θα είχε ζητηθεί να μην προχωρήσει αυτή η παρακολούθηση. 


Αναφορικά με την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι σε ένα περιβάλλον τοξικότητας, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργικά - και συνολικά για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον κ. Δημητριάδη.


Όπως σημειώνεται, υπό αυτό το πλαίσιο, υπέβαλε την παραίτησή του σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.


Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Δημητριάδης παραιτήθηκε επειδή επί έξι χρόνια δίπλα στον πρωθυπουργό, δέχθηκε πολλές επιθέσεις, που στόχο είχαν τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Με την κίνησή του επιλέγει να προστατεύσει τον πρωθυπουργό, καθώς δεν θέλει να δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, όπως τονίζεται. 

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365