Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Ταξιδεύοντας πρώτη φορά με μωρό

Προγραμματισμός των διακοπών σας

Τα ταξίδια με ένα μωρό είναι μια υπέροχη εμπειρία. Τα μωρά είναι ευπροσάρμοστα και τους αρέσουν τα νέα μέρη και οι νέοι άνθρωποι. Είναι επίσης πολύ καλοί ταξιδιώτες - κοιμούνται τον περισσότερο χρόνο και δεν τα πειράζει να περνούν χρόνο στο καροτσάκι ή στο κάθισμα του αυτοκινήτου τους.

 

Οι διακοπές με ένα νεογέννητο όμως μπορεί να είναι και αγχωτικές, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο που θα περάσετε στις διακοπές με το μωρό σας.

 

Προγραμματισμός των διακοπών σας

 

Όταν σχεδιάζετε τις διακοπές με το μωρό σας, σκεφτείτε πού θα πάτε, πόσο καιρό θα μείνετε εκεί και σε τι είδους κατάλυμα θα μείνετε. Θα υπάρχει χώρος για βρεφική κούνια ή κρεβάτι; Υπάρχει εξωτερικός χώρος για παιχνίδι;

 

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε πόσος χώρος είναι διαθέσιμος στο αυτοκίνητο και αν περισσεύει αρκετός χώρος για όλες τις αποσκευές σας (συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού του μωρού). Αν πετάτε, δείτε τον οδηγό μας για το πώς να συσκευάσετε τα απαραίτητα για τις διακοπές σας σε μια βαλίτσα.

 

Συσκευασία βασικών ειδών

 

Για τους περισσότερους ανθρώπους, οι διακοπές τους θα περιλαμβάνουν πολύ περπάτημα και εξερεύνηση νέων τόπων - οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας πολλές πάνες! Θα χρειαστείτε επίσης πολλά ρούχα για όλη την οικογένεια - ειδικά αδιάβροχα αν φαίνεται ότι θα βρέξει. Και μην ξεχάσετε κάτι ζεστό για όταν έρθει η νύχτα.

 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε για το μωρό σας, συμπεριλαμβανομένων των πάνες και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, όπως μαντηλάκια, γάλα σε σκόνη, μπιμπερό, αλλαξιέρες μωρού και πάνες αγκαλιάς. Εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας το διαβατήριο του μωρού σας.

 

Εάν πετάτε με υπεραστικό αεροπλάνο, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας αρκετό γάλα σε σκόνη για το ταξίδι. Μπορεί επίσης να θέλετε να πάρετε μαζί σας μερικά βαζάκια με παιδικές τροφές, καθώς και δαχτυλίδια και παιχνίδια οδοντοφυΐας, ώστε να έχει κάτι οικείο για να παίζει κατά τη διάρκεια της πτήσης. Λάβετε υπόψη ότι αν η πτήση σας διαρκεί περισσότερο από 6 ώρες, είναι πιθανό οι τελωνειακές διατάξεις να σας εμποδίσουν να φέρετε τρόφιμα στη χώρα άφιξης (και το αντίστροφο). Ενημερωθείτε γι' αυτό πριν φύγετε από το σπίτι!

 

Το να ταξιδεύετε με ένα νεογέννητο δεν είναι εύκολο. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν ζεσταίνεται ή κρυώνει πολύ και ότι είναι άνετα στο κάθισμα ταξιδιού τους. Τα νεογέννητα είναι επίσης αρκετά ευαίσθητα, γι' αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν τα βγάζετε από το κάθισμα του αυτοκινήτου ή το καρότσι και να αποφεύγετε τις απότομες κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365