Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Επιταγή ακρίβειας: Η μεγάλη αλλαγή στο έκτακτο επίδομα, πότε θα δοθεί, πότε οι ανακοινώσεις

Οι κλίμακες θα ξεκινούν από τα 100-130 ευρώ με το τελικό ύψος του επιδόματος να φτάνει τα 230 ευρώ
Επιταγή ακρίβειας, ως ένα νέο έκτακτο επίδομα σκέφτεται η κυβέρνηση να μοιράσει στους πιο ευάλωτους πολίτες της χώρας, όπως το βοήθημα που έδωσε πέρσι τα Χριστούγεννα και το περασμένο Πάσχα. Μάλιστα, εφόσον κλειδώσει αυτό θα είναι αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο μέτρο να ανακοινωθεί στη ΔΕΘ η οποία ανοίγει της πύλες της σε περίπου 15 μέρες. Το συγκεκριμένο μέτρο δεν φαίνεται όμως πως θα θα είναι το μοναδικό που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ.

Όσον αφορά την επιταγή ακρίβειας θα είναι ένα επίδομα όπως αυτό που δόθηκε το Πάσχα και τα Χριστούγεννα ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξει η βεντάλια των δικαιούχων. Μάλιστα, εφόσον δοθεί το πράσινο φως αυτό θα φτάνει τα 230 ευρώ για κάθε δικαιούχο. 

Η κυβέρνηση ωστόσο σκέφτεται να δημιουργήσει κλίμακες για την πιο σωστή διανομή των χρημάτων. Οι κλίμακες θα ξεκινούν από τα 100-130 ευρώ με το τελικό ύψος του επιδόματος να φτάνει τα 230 ευρώ.

Στόχος είναι σε πρώτη φάση να στηριχθούν με το ποσό των 200 ευρώ οι ευάλωτοι πολίτες και όσοι πλήττονται περισσότερο από το τσουνάμι της ακρίβειας και σε δεύτερη φάση η οικονομική ενίσχυση, η οποία μπορεί να είναι μικρότερη των 200 ευρώ, να χορηγηθεί σε περισσότερα νοικοκυριά με την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων.

Σύμφωνα με τις προηγούμενες επιταγές ακρίβειας είχαν δοθεί σε:

676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι 
166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα 
34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες 
625.000 οικογένειες με παιδιά 
241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος 
Τα 200 ευρώ μπήκαν στους λογαριασμούς των τριών πρώτων κατηγοριών, ενώ οι τελευταίες δύο πληρώθηκαν μία επιπλέον δόση.

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ για τους συνταξιούχους και ειδικά για του ΟΓΑ οι οποίοι ΔΕΗ και ΕΝΦΙΑ να πληρώσουν τελείωσε η σύνταξη και στα άτομα με αναπηρία,σεβασμός αλλά δε γίνεται να δίνει επιδόματα το κράτος σε άτομα που μπορούν να εργαστούν αλλά έχουν βολευτεί με τα επιδόματα ή το ετήσιο εισόδημα τους είναι υψηλό αλλά αδήλωτο, μαύρη εργασία πρέπει να γίνεται έλεγχος ώστε να το πάρουν άνθρωποι που το έχουν πραγματική ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365