Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Η λύση στο μαρτύριο: Το απλό κόλπο για να μην σε ξανατσιμπήσουν κουνούπια χωρίς να βάλεις αντικουνουπικό

Τα κουνούπια βρήκαν τον μπελά τους! 

Το καλοκαίρι ο εφιάλτης έχει ένα όνομα: κουνούπια! Δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς, σου δημιουργούν σημάδια και ρουφούν… αλύπητα το αίμα σου.


Τα κουνούπια τσιμπούν μόνο για το αίμα. Τα θηλυκά βασίζονται στην πρωτεΐνη του ανθρώπινου αίματος για την παραγωγή των αυγών τους. Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, ότι κάποιες ομάδες αίματος είναι πιο ελκυστικές από άλλες. Έρευνες έχουν βρει ότι οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο είναι δύο φορές πιο ελκυστικοί για τα κουνούπια από αυτούς με ομάδα αίματος Α, ενώ όσοι έχουν ομάδα αίματος Β βρίσκονται κάπου στη μέση.


Ποιο είναι το δυνατότερο όπλο για την εξολόθρευση των κουνουπιών και τις πιο ήρεμες νύχτες; Ο ανεμπιστήρας. Tα κουνούπια για αρχή, έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα και από άλλα χημικά που αποβάλλουμε κατά την αναπνοή. Οι ανεμιστήρες διαχέουν τον αέρα στον χώρο και δυσκολεύουν τα κουνούπια στο να αναγνωρίζουν αυτά τα χημικά στον αέρα. Αυτό σημαίνει ότι τα κουνούπια δεν μπορούν να εντοπίσουν πια εύκολα τον στόχο τους, μειώνοντας τον κίνδυνο να μας πλησιάσουν, αφήνοντας πάνω μας τα ενοχλητικά τους σημάδια από το τσίμπημα! Ένας ακόμη λόγος που ο ανεμιστήρας λειτουργεί απωθητικά για τα κουνούπια είναι ότι προκαλεί δροσιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365