Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Δ. Σταμενίτης: «Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση του Υποσταθμού της Σκύδρας»

Δελτίο Τύπου
Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την αναβάθμιση πέντε υποσταθμών της χώρας προχώρησε ο ΔΕΔΔΗΕ, μέσα στους οποίους περιλαμβάνεται και ο Υποσταθμός Σκύδρας. Ειδικότερα πρόκειται για επέκταση του Υ/Σ Σκύδρας με 3ο Μ/Σ 150/20kV, 50MVA. 


Στόχος των αναβαθμίσεων είναι η ενίσχυση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας που θα έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή ενεργειακή απεξάρτηση της χώρας και την ενίσχυση της ενεργειακής της ασφάλειας. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε τριάντα τέσσερις (34) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. 


Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Η αναβάθμιση του υποσταθμού της Σκύδρας αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη καθώς αναβαθμίζει ένα κομμάτι του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στον Νομό Πέλλας, δίνοντας τη δυνατότητα ένταξης περισσότερων έργων ΑΠΕ. 


Η ανάγκη να δημιουργηθεί επιπλέον χώρος στο δίκτυο για περισσότερη πράσινη ενέργεια, τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και ειδικότερα στην περιοχή του Νομού Πέλλας, είναι επιτακτική. Όλες οι ενέργειες της Κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπηρετούν τον στόχο που έχουμε θέσει, ο οποίος είναι η συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας να κατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι. Τα οφέλη αυτής της στρατηγικής πολιτικής επιλογής για τη χώρα και τους πολίτες θα είναι παράλληλα και οικονομικά και περιβαλλοντικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365