Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Ε. Προκοπίδης για Δημοτικές Εκλογές: Θα πετύχουμε, γιατί είμαστε το καινούριο που έρχεται

Δείτε την ανάρτηση του Ευάγγελου Προκοπίδη

Δεκατέσσερις μήνες έχουν απομείνει μέχρι την διεξαγωγή των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής, που θα διοικήσει το δήμο Αλμωπίας, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι πολίτες του δήμου, θα βρεθούν για άλλη μια φορά μπροστά σε “διλήμματα”, που τίθενται παραμονές εκλογών. Διλήμματα, που πολλές φορές  αποπροσανατολίζουν τους πολίτες και δεν τους επιτρέπουν να  έχουν ξεκάθαρο,  το κριτήριο της επιλογής.

Κριτήριο επιλογής, με βάση τις δυνατότητες των υποψηφίων, να δώσουν λύσεις στα αυξημένα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά κυρίως την δυνατότητα να οδηγήσουν το Δήμο στην επόμενη ημέρα των προκλήσεων και των ευκαιριών.

Η αποκεντρωμένη λειτουργία των οργάνων διοίκησης του Δήμου και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων, θα πρέπει να είναι το κυρίαρχο στοιχείο στη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου διοίκησης του δήμου, στη μετά -Μπάτση εποχή, που βοηθούμενη και από το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε, στα πλαίσια της περίφημης “κυβερνησιμότητας”, δημιούργησε ένα συγκεντρωτικό τρόπο διοίκησης, απορρίπτοντας κάθε πρόταση για συναίνεση στη λειτουργία των οργάνων διοίκησης του δήμου.

Έχουμε μπροστά μας τεράστιες προκλήσεις, που αφορούν τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και του νέου ρόλου που καλείται να διαδραματίσει στο διοικητικό χάρτη της πατρίδας μας.

Η διαμόρφωση ενός μακρόπνοου στρατηγικού σχεδιασμού, που θα απαντάει στις αναπτυξιακές προοπτικές του δήμου, η αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών, η θεσμική θωράκιση στη λήψη των αποφάσεων, η αποκεντρωμένη λειτουργία, ο ουσιαστικός ρόλος των Τοπικών Κοινοτήτων, η ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων  & μνημείων και η τοποθέτησή τους στη θέση που τους αξίζει και η μετεξέλιξη του δήμου σε έναν ελκυστικό προορισμό, θα πρέπει να είναι τα κυρίαρχα στοιχεία της επόμενης ημέρας. 

Η συναίνεση στη λήψη των αποφάσεων και οι απαραίτητες συνεργασίες που θα προκύψουν από έναν δημόσιο διάλογο, θα σηματοδοτήσουν την νέα εποχή στον Δήμο. Μόνο έτσι οι πολίτες, θα νοιώσουν εμπιστοσύνη στη διοίκηση του Δήμου και θα συμμετέχουν ενεργά σε  πιθανές πρωτοβουλίες. 

Το ουσιαστικό δίλημμα, των επερχόμενων εκλογών, είναι ποιος πληροί τις προϋποθέσεις και μπορεί να μετουσιώσει σε πράξη τις απόψεις και τα “θέλω” των συνδημοτών μας.

Ποιος μπορεί να οδηγήσει το Δήμο στην επόμενη ημέρα, που οραματιζόμαστε;

Όσοι διοίκησαν στο παρελθόν, απέδειξαν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο νέο μοντέλο διοίκησης και στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Αποτέλεσαν μια διοίκηση χαμηλών προσδοκιών, απογοητεύοντας τους πολίτες που τους τίμησαν με την ψήφο τους.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι.

Να συνεχίσουμε, την πορεία διαχείρισης των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών ή θα χαράξουμε μια νέα πορεία, που θα σηματοδοτεί, βαθιές μεταρρυθμιστικές  αλλαγές στη λειτουργία του Δήμου. Αλλαγές, που θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των οργάνων διοίκησης, σε ζητήματα της καθημερινότητας των συνδημοτών μας. Αλλαγές που θα συνοδεύονται από ρηξικέλευθες προτάσεις και υποστηρικτικές δράσεις. 

Σε όλη την διάρκεια της θητείας μου ως δημοτικός σύμβουλος, είχα την δυνατότητα να προτείνω σημαντικές αλλαγές και ένα νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου. Πιο συμμετοχικό, πιο δημοκρατικό και με την αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου.

Σε αυτή την νέα προσπάθεια καθοριστικό ρόλο θα έχουν τα Τοπικά Συμβούλια. Πολλά ζητήματα των Τοπικών Κοινοτήτων, θα λύνονται τοπικά, άμεσα & γρήγορα και δεν θα απαιτείται η παρέμβαση των κεντρικών οργάνων διοίκησης του Δήμου.

Διανύουμε μια κρίσιμη και καθοριστική περίοδο. Θα βρεθούμε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, τις οποίες θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Η επιλογή των προσώπων που θα επιλεγούν στις 8 Οκτωβρίου 2023, θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα, για την μετεξέλιξη του δήμου σε ένα σύγχρονο και πρωτοπόρο Δήμο. 

Έχουμε όλα τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη παρουσία. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό  για να το υλοποιήσει.

Θα πετύχουμε, γιατί είμαστε το καινούριο που έρχεται.

Χωρίς προαπαιτούμενα, εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα, την αξιοκρατία και δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους συνδημότες.

4 σχόλια:

 1. ωραια τα λετε αλλα και εσεις απο το παλιο προερχεσται το πολυ παλιο με τις ιδιες ιδεες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μπορεί να είσαι 30 ετών και έχεις παλιές συντηρητικές ιδέες.Και να είσαι 60 φρέσκος ταξιδιάρης και νέος.
  Εξ άλλου για είσαι νέος στο μυαλό πρέπει να έχεις ταξιδέψει εκτός Ελλάδος ! Ποιοί μπορούν ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι δύσκολο μετα να πεις δεν κατεβαίνω γιατί ο κόσμος δεν με ακολουθεί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θέλουμε νέους ανθρώπους αλλά και ανοιχτά μυαλά. νομίζω πως Ο κύριος Αποστολίδης έχει κάνει τον κύκλο του

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365