Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Μεγάλη μείωση των γάμων στην Ευρώπη – Τα ποσοστά στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία
Κατακόρυφη είναι η μείωση των γάμων στην Ευρώπη σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα Δευτέρα η Eurostat. Το 2020, περίπου 1,4 εκατομμύρια γάμοι πραγματοποιήθηκαν στην ΕΕ, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το 1964, το ποσοστό γάμου στην ΕΕ μειώθηκε από 8,0 ανά 1 000 άτομα το 1964 σε 3,2 το 2020. Ταυτόχρονα, το ποσοστό διαζυγίων διπλασιάστηκε, αυξάνοντας από 0,8 ανά 1 000 άτομα το 1964 σε 1,6 το 2020. Είναι ενδιαφέρον , το ποσοστό διαζυγίων έχει μειωθεί την τελευταία δεκαετία, από 1,9 ανά 1.000 άτομα το 2010.

Σχεδόν 3 γάμοι (2,94) ανά 1.000 άτομα καταγράφηκαν για την Ελλάδα.

Η άνευ προηγουμένου μείωση των γάμων μπορεί να αποδοθεί κάπως στα μέτρα που σχετίζονται με τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 σχολιάζει η Eurostat.


Ο μεγαλύτερος αριθμός γάμων καταγράφεται στην Ουγγαρία, τη Λετονία και τη Λιθουανία

Τα κράτη μέλη της ΕΕ με τον υψηλότερο αριθμό γάμων σε σχέση με τον πληθυσμό ήταν η Ουγγαρία (6,9 γάμοι ανά 1.000 άτομα), η Λετονία (5,6) και η Λιθουανία (5,5). Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά γάμου ήταν περίπου 2 γάμοι ανά 1.000 κατοίκους, τα οποία αναφέρθηκαν στην Ιταλία (1,6), την Πορτογαλία (1,8), την Ισπανία και την Ιρλανδία (και οι δύο χώρες από 1,9).
Πηγή: ec.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365