Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Κωνσταντίνος Λαμπρίδης στο Aridaia365: Όνειρο μου η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακός Αγώνες

Επιμέλεια Συνέντευξης: Αντώνης Καρατζίδης

Στιγμές που ονειρεύεται κάθε αθλητής έζησε ο Κωνσταντίνος Λαμπρίδης με καταγωγή από την Αλμωπία, αφού αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης U17 και άκουσε συγκινημένος τον Εθνικό Ύμνο!

Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στην κορυφή στην κατηγορία των 61κ με 249 κιλά στο σύνολο. Πήρε και το χρυσό στο ζετέ με 140 κιλά καθώς και το χάλκινο στο αρασέ με 109.

Ο νεαρός αθλητής άνοιξε την καρδιά του στο Aridaia365 σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης στον Αντώνη Καρατζίδη.


Διαβάστε Παρακάτω την Συνέντευξη:


- Από ποια ηλικία ξεκίνησες την άρση βαρών;


Άρση Βαρών ξεκίνησα από τα 7 μου αλλά με μπάρα ψεύτικη σαν σκουπόξυλο



-Τι σημαίνει για σένα το γεγονός ότι είσαι πρώτος στην ηλικια σου στην Ευρώπη;


Τα συναισθήματα είναι μικτά. Εννοείται ενθουσιασμό, χαρά διότι οι κόποι μου και η προπόνησή μου ανταμείφθηκαν με αυτή τη διάκριση.



- Πιστεύεις ότι θα μπορούσες και κάτι περισσότερο;


Πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο. Εννοείται πως είμαι ευχαριστημένος από τον αγώνα αλλά σίγουρα, θα μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω αλλά επαναπαύτηκα όταν κατάλαβα ότι είχα πάρει μετάλλιο.



- Ποιοι είναι αυτοί που σε έχουν βοηθήσει στην πορεία σου;


Αυτοί που με έχουν βοηθήσει να φτάσω μέχρι εδώ, είναι οι γονείς μου. Χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει τίποτα.



- Μίλησε μας για την πορεία σου στην Άρση Βαρών;


Έχω αρκετές συμμετοχές σε πανελλήνια πρωταθλήματα και τίτλους πανελλήνιου πρωταθλητή. Αρκετά πανελλήνια ρεκόρ τόσο στην ηλικιακή μου κατηγορία αλλά και στους εφήβους και στους νέους άντρες. Η μεγαλύτερη διάκρισή μου ήταν αυτή προχθές.



- Η ελληνική ομοσπονδία Άρσης Βαρών σας στηρίζει;


Τα τελευταία χρόνια ο Έλληνικός αθλητισμός αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα, η κρατική επιχορήγηση είναι χαμηλή για τις ομοσπονδίες με αποτέλεσμα δυστυχώς να την πληρώνουν οι αθλητές. Η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας με ανθρώπους που έχουν περάσει μέσα από το άθλημα και με πρόεδρο τον κύριο Λάγκα δείχνουν ξεκάθαρα ότι θέλουν να βοηθήσουν.  Σαφώς και θα ήθελα να υπήρχε μεγαλύτερη στήριξη από την ομοσπονδία σε θέμα οδοιπορικών προς τους αθλητές, προετοιμασίες για μεγάλους αγώνες. Ευχομαι το μετάλλιο μου να είναι το ξεκίνημα ώστε να ανοίξει ο δρόμος και ο προγραμματισμός για τους αθλητές να γίνει σωστά και να έχουμε μεγαλύτερες επιτυχίες.



- Ποιoς αθλητής είναι το πρότυπο σου;


Όλοι οι αθλητές της dream team και θα ήθελα όπως ακούστηκε και από κάποιους προπονητές  σε αυτή την αποστολή να είμαστε η αρχή για να δημιουργήσουμε μια τέτοια ομάδα.



- Ο δρόμος που διάλεξες απαιτεί πολλές θυσίες, θα τα καταφέρνεις;


Οι θυσίες που απαιτούνται όντως είναι πολλές, αλλά νομίζω πως θα τα καταφέρω παρά την ευαίσθητη ηλικία που διανύω (εφηβεία) και νομίζω πως θα παραμέινω συγκεντρωμένος στο στόχο μου.



- Τι να περιμένουμε από σένα στη συνέχεια;


Σίγουρα το όνειρο του κάθε αθλητή είναι η συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα αλλά για να κάνουμε και λίγο πλάκα μην κάνεις όνειρα γιατί ο Θεός γελάει οπότε κοιτάμε το παρόν και η συνέχεια ή το μέλλον είναι μπροστά μας.



- Αληθεύει ότι η οικογένεια ασχολείται με την Άρση Βαρών;


Η οικογένειά μου ναι ασχολείται με την άρση βαρών. Ο πατέρας μου που είναι και προπονητής μου έχει βγάλει πολλούς αθλητές και μία από αυτούς είναι και η μαμά μου που είναι πρώτη στην Ευρώπη και στον κόσμο οπότε από έναν τέτοιο προπονητή πέρα που είναι μπαμπάς μου δεν περιμένεις τίποτα λιγότερο.


- Τέλος τι θα πρότεινες σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με την Άρση Βαρών;


Είναι ένα δύσκολο άθλημα αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο. Θέλει υπομονή και σκληρή δουλειά. Επίσης και κάποιες στερήσεις αν είναι έτοιμος για αυτά θα τον παρακινούσε με κάθε τρόπο να το ξεκινήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365