Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Κακοποίηση γαϊδάρου στη Ζίτσα: Tα νεότερα για την υγεία του, τα σπλάχνα που βρέθηκαν δεν έχουν σχέση με το ζώο

Σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα

Σε ενημέρωση για το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα το Σάββατο το απόγευμα στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας με το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε από τον αντιδήμαρχο προχώρησε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων, Ευαγγελία Κρυστάλλη.

Με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα - και συγκεκριμένα εκτεταμένα και βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα - ζει το γαϊδουράκι που φέρεται να κακοποιήθηκε από τον αντιδήμαρχο Ζίτσας Ιωαννίνων.


Παράλληλα το άτυχο ζώο έχει σοβαρό κάταγμα στο ένα του πόδι, ενώ όπως σημειώνεται, για όλα αυτά λαμβάνει διπλή αντιβίωση.


Υπενθυμίζεται πως ο άνδρας που αρνείται την κακοποίηση του γαϊδάρου παύθηκε την Δευτέρα από τα καθήκοντά του, μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για την υπόθεσή της. 


Στην ανάρτησή της, η Ευαγγελία Κρυστάλλη αναφέρει πως το ζώο πρόκειται να μεταφερθεί το συντομότερο δυνατόν στα Μέγαρα Αττικής όπου και θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει.


Αναλυτικά η ανάρτηση

Ενημέρωση για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα το Σάββατο το απόγευμα στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας.


Ράγισε η καρδιά μας στη θέα ενός ανήμπορου ζώου ξαπλωμένο στα άχυρα.


Το γαϊδουράκι ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα. Έχει εκτεταμένα και βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο, καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα, και ένα πόδι με άσχημο κάταγμα.

Για όλα αυτά τα τραύματα λαμβάνει διπλή αντιβίωση και παυσίπονα.


Είμαστε σε επικοινωνία με τους γιατρούς για να γίνει το καλύτερο για το άτυχο ζώο..


Επιπλέον δε έχει επιβεβαιωθεί από ιππίατρο πως οι πληγές που έχει στις φωτογραφίες (πληγές /εγκαύματα) όπως και το γαϊδουράκι είναι ίδιες με αυτές του ζώου που σύρθηκε.


Δεύτερον τα σπλάχνα που βρέθηκαν ΔΕΝ έχουν καμία σχέση ούτε με αυτό το γαϊδουράκι ούτε με κανένα ιπποειδες.


Έχει γίνει επιβεβαίωση από κτηνίατρο και ιππιατρο.


Έχει κατατεθεί αίτημα για αφαίρεση και με το καλό το γαϊδουράκι θα μεταφερθεί το συντομότερο δυνατόν στα Μέγαρα Αττικής όπου και θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει.


Τέλος επικοινωνήσαμε με ιατροδικαστή και μας ενημέρωσαν πως να πάρουμε δείγμα DNA από τα αίματα στην άσφαλτο και από το γαϊδουράκι για να είμαστε 1000% σίγουροι.


Ευχαριστούμε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για αυτό το πλάσμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365