Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Ο αθλητικός τουρισμός στην Πέλλα και στην Αλμωπία - Ο ρόλος του tennis (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου
Εχθές Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022 διεξήχθη όπως είχε προγραμματιστεί το «Στρογγυλό τραπέζι συζήτησης, που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας, με θέμα «Ο αθλητικός τουρισμός στην Πέλλα και στην Αλμωπία - ο ρόλος του tennis». 


Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο Οινοποιείο Zinideos της οικογένειας Κώστα Γάτσου στο Λουτράκι Αλμωπίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Aridea Cup 2022, που διοργανώνεται για 10η φορά από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας.


Καλεσμένοι στη συζήτηση ήταν εκ μέρους της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης ο Πρόεδρος κ. Δήμητριος Σταματιάδης  καθώς και ο Α΄  Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Δουβής.


Την τοπική Αυτοδιοίκηση εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ.Ιορδάνης Τζαμτζής, ενώ τον Δήμο Αλμωπίας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Χρήστος Μπάτσης και από τον διοργανωτή όμιλο ο Πρόεδρος κ. Πέτρος Τσαρκνιάς.


Στο τραπέζι συζήτησης συμμετείχε από πλευράς του εμπορικού συλλόγου Αριδαίας ο Αντιπρόεδρος κ. Ανέστης Σαμαράς, ενώ εκπροσωπήθηκαν η Ένωση Ξενοδόχων Αλμωπίας με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Ουζούνη καθώς και τον Αντιπρόεδρο κ. Φώτη Μοσχάκη όπως και τα σπορ της Χιονοδρομίας και τα αθλήματα βουνού και των Συνοδών Βουνού από τον κ. Γιάννη Λαζαρίδη.


Από τα ΜΜΕ τη συζήτηση κάλυψαν με αυτοπρόσωπη παρουσία οι δημοσιογράφοι, κ. Θεοδωρίδης από τον ιστότοπο «Η Φωνή της Αλμωπίας», κ. Παπαδόπουλος από  το «Ράδιο Αλμωπία» και ο κ. Βαφειάδης από τον ιστότοπο «aridaianews.gr» τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.


Η συζήτηση η οποία μαγνητοσκοπήθηκε από το Photorama, και τη συζήτηση ανέλαβε να συντονίσει κ. Γιώργος Γιόρτσος, διευθυντής του ΔΙΕΚ Αριδαίας ο οποίος συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.


Μετά τις συστάσεις και τους χαιρετισμούς διεξήχθη ο πρώτος γύρος τοποθετήσεων όπου όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη να γίνονται τέτοιες θεματικές συζητήσεις σε δομημένο πλαίσιο όπου μπορούν να προκύψουν συνέργειες μεταξύ φορέων, επαγγελματιών αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Ο κ. Τζαμτζής επισήμανε μεταξύ άλλων την πρόθεση του να στηρίξει κάθε ενέργεια που ενισχύει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ενώ εξήρε τη δράση του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Μπάτσης σημείωσε ότι ο δήμος έμπρακτα ήδη έχει προβεί σε ενέργειες στήριξης του Ομίλου οικονομικά και το ίδιο προτίθεται να συνεχίσει να κάνει αφού ο ΟΑΑ έχει διαχρονικά αποδείξει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει την προσέλκυση επισκεπτών - τουριστών στον Δήμο μας.


Οι κ. Σταματιάδης και Δουβής τόνισαν το σημαντικό έργο του Ομίλου και τον τοποθέτησαν ως τοπόσημο του τένις αναγνωρίσιμο ευρύτερα Πανελλαδικά αλλά πλεόν και διεθνώς.


Ο κ. Σαμαράς κατέθεσε προτάσεις για δημιουργία κινήτρων σε όσους επισκέπτονται την περιοχή μας ώστε να προσέρχονται για την εξυπηρέτησή τους και στο Πολεοδομικό συγκρότημα της Αριδαίας ενισχύοντας έτσι την εμπορική κίνηση εντός πόλης. Από την πλευρά των αθλητών ο κ .Λαζαρίδης εστίασε στην έλλειψη συντονισμού και υποδομών ενώ ο κ. Γιόρτσος συμφωνώντας έδωσε υψηλή προτεραιότητα στην βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων με συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Χρηματοδότησης , όπως ακριβώς πρότεινε και ο κ Τζαμτζής.


Ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Τσαρκνιάς επαναδιατύπωσε το όραμα για έναν Όμιλο Βαλκανικής και Ευρωπαϊκής εμβέλειας και πρότεινε την άμεση συνέργεια με Δήμο και Περιφέρεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην προσπάθεια του Ομίλου στέκονται δίπλα όπως πάντοτε και η Ένωση Ξενοδόχων με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές δήλωσε ο κ. Μοσχάκης ο οποίος επισήμανε την ανάγκη να παραμένει «ανοικτός» ο δρόμος που συνδέει τα Λουτρά με το Χιονοδρομικό.


Ακολούθησε και δεύτερος γύρος τοποθετήσεων, όπου διαφάνηκε ξεκάθαρα η αποφασιστική πρόθεση όλων να συνεργαστούν προς την ίδια κατεύθυνση συντονισμού με στόχο τη διοργάνωση μεγαλύτερων και Επαγγελματικών


Διοργανώσεων Τένις με την υπόσχεση από πλευρά της Ομοσπονδίας (Σταματιάδης- Δουβής) ότι θα στηρίξουν τέτοια εγχειρήματα με όλες τους τις δυνάμεις.


Οι άνθρωποι του Ομίλου είναι διπλά ευχαριστημένοι, αφενός γιατί η έναρξη των αγώνων που φιλοξενούνται, συνδυάστηκε από αυτό το όμορφο Τραπέζι συζήτησης με συμμετοχή καταξιωμένων ανθρώπων του Τένις της χώρας αλλά και με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού αλλά και της εκπαίδευσης και αφετέρου γιατί έγινε ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του αθλητισμού τουρισμού με συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις.

Τέτοιες γόνιμες συζητήσεις μπορούν να συμβάλουν στην καλλιέργεια της αντίληψης  συνεργασίας κάτι που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας και η χώρα μας.


Με τιμή

Ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας

Πέτρος Τσαρκνιάς









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365