Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Δένδιας: Προανήγγειλε προτομή του Χο Τσι Μινχ στην Έδεσσα και το Twitter πήρε "φωτιά"

Συμφωνήσαμε, λοιπόν, να υπάρξει προτομή του στην Έδεσσα

Δεκτός από τον Πρόεδρο του Βιετνάμ, Νγκουγιέν Σουάν Φουκ (Ngyen Xuan Phuc) και τον πρωθυπουργό της χώρας Φαμ Μιν Τσιν (Pham Minh Chinh) έγινε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ανόι.


Οι συνομιλίες εστιάσθηκαν καταρχήν στην ανάπτυξη των διμερών δεσμών, κυρίως, μέσω της διεύρυνσης του εμπορίου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η ναυτιλία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.


Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη συνεισφορά των Βιετναμέζων στρατιωτών, οι οποίοι πολέμησαν στο Μακεδονικό μέτωπο στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταξύ αυτών, ήταν και ο μετέπειτα "πατέρας" της ανεξαρτησίας του Βιετνάμ Χο Τσι Μινχ, επισημαίνουν οι διπλωματικές πηγές.


"Και κάτι το οποίο συνδέει τις δύο χώρες και δεν είναι ευρύτερα γνωστό: ο Πρόεδρος Χο Τσι Μινχ, ο ιδρυτής του Βιετνάμ, πολέμησε στο Μακεδονικό Μέτωπο την περίοδο '16-'17 στις τάξεις του γαλλικού στρατού. Συμφωνήσαμε, λοιπόν, να υπάρξει προτομή του στην Έδεσσα, η οποία να αναδεικνύει αυτό το γεγονός. Και, επίσης, συζητήσαμε για τη μεταφορά της τέφρας του Έλληνα μαχητή Σαραντίδη, ο οποίος πολέμησε με τον Βιετναμικό στρατό κατά τον πόλεμο της Βιετναμικής Ανεξαρτησίας, και τον οποίο οι Βιετναμέζοι θυμούνται με αγάπη", ανέφερε ο κ. Δένδιας.


Μάλιστα, την κίνηση για την προτομή του στην Έδεσσα ανακοίνωσε και με ανάρτησή του στο Twitter.


Ο Χο Τσι Μιν ήταν Βιετναμέζος κομμουνιστής επαναστάτης και πολιτικός που διετέλεσε πρωθυπουργός (1946–1955) και πρόεδρος (1945–1969) της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ (Βόρειο Βιετνάμ).


Η αναφορά του Νίκου Δένδια προκάλεσε πολλά χιουμοριστικά σχόλια στο Twitter, με τους χρήστες να δίνουν... ρεσιτάλ με όσα έγραψαν για την πρωτοβουλία αυτή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365