Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Αλλάζουν όλα στους λογαριασμούς ρεύματος: Μεγαλύτερη επιδότηση έως τις 300 κιλοβατώρες, ποιοι θα παίρνουν έξτρα μπόνους

Η κυβέρνηση σβήνει και γράφει συνεχώς

Νέο μοντέλο επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος εγκαινιάζει από τον Οκτώβρη η κυβέρνηση προκειμένου να επιδοτηθούν με επιπλέον χρήματα όσοι πετύχουν εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 15%.

Η κυβέρνηση σβήνει και γράφει συνεχώς, βάζει όλες τις παραμέτρους στο τραπέζι και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενο. 


Αυτό που αλλάζει είναι ότι η επιδότηση θα δίνεται ανάλογα με την κατανάλωση. Οι παροχές θα χωρίζονται σε κλιμάκια ανάλογα με την ενέργεια που καταναλώνουν και κάθε κλιμάκιο θα περιλαμβάνει ένα εύρος κατανάλωσης, ας πούμε το 1ο κλιμάκιο έως 300Kwh, το 2ο από 300Kwh έως 600Kwh κ.ο.κ ανάλογα με τον αριθμό των κλιμακίων που θα επιλεγούν. Εξυπακούεται ότι χαμηλότερη κατανάλωση σημαίνει υψηλότερη επιδότηση.


Η επιδότηση επίσης δεν αναμένεται να είναι η ίδια κάθε μήνα καθώς η τιμή του φυσικού αερίου έχει τεράστιες αυξομειώσεις ακόμη και μέσα στην ίδια ημέρα. Άρα κάθε μήνα θα ανακοινώνονται επικαιροποιημένες επιδοτήσεις των κλιμακίων ανάλογα με την πορεία της τιμής του φυσικού αερίου.


Ταυτόχρονα εισάγεται κι ένα μπόνους επιδότησης για όσους πετυχαίνουν εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με πέρυσι. Οι έως τώρα πληροφορίες λένε ότι το μπόνους θα δίνεται στις περιπτώσεις εξοικονόμησης 15%. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι το μπόνους που θα δίνεται να είναι η «προβιβασμός» στην αμέσως επόμενη κλίμακα επιδότησης.


Σε ένα σενάριο 3 κλιμακίων για παράδειγμα, αν ένα νοικοκυριό βάση κατανάλωσης τεθεί στο κλιμάκιο με την χαμηλότερη επιδότηση, το 3ο, να λαμβάνει τελικά την επιδότηση του αμέσως επόμενου κλιμακίου, του 2ου, εφόσον πετύχει το στόχο εξοικονόμησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365