Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

4 τρόποι για να εξοικονομήσετε χώρο σε κάθε σημείο του σπιτιού σας

4 τρόποι για να εξοικονομήσετε χώρο σε κάθε σημείο του σπιτιού σας

Όλοι επιθυμούμε να έχουμε ένα ευρύχωρο σπίτι που να μας εξασφαλίζει τους κατάλληλους χώρους για να κάνουμε τις δραστηριότητες που επιθυμούμε. Ωστόσο, πολλές φορές δεν επιλέγουμε τα κατάλληλα έπιπλα ή ακόμη και αν το κάνουμε δεν τα τοποθετούμε με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να εξοικονομήσουμε χώρο. Βρείτε έξυπνα tips για να εξασφαλίσετε ελεύθερο χώρο και να απολαύσετε την άνεση του σπιτιού σας!

Αγοράστε τα κατάλληλα έπιπλα 

Τα έπιπλα που θα επιλέξετε να τοποθετήσετε σε κάθε σημείο του σπιτιού σας είναι πολύ σημαντικά καθώς συνήθως καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου και καθορίζουν την διάταξή του. Επιλέξτε ‘έξυπνα’ έπιπλα με ενσωματωμένους αποθηκευτικούς χώρους που θα εξασφαλίσουν αρκετό ελεύθερο χώρο στο σπίτι σας και θα σας βοηθήσουν να το διατηρείτε τακτοποιημένο. Για παράδειγμα μπορείτε να αναζητήσετε κρεβάτια με συρόμενα συρτάρια από κάτω ώστε να τοποθετείτε τα σεντόνια και τις κουβέρτες που πιάνουν χώρο στις ντουλάπες σας. Άλλη μια ιδέα για το σαλόνι σας αποτελούν τα έπιπλα γραφείου, όπως οι βιβλιοθήκες, που διαθέτουν ράφια στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε πάρα πολλά αντικείμενα που βρίσκονται σκόρπια στο σπίτι σας. 

Προσθέστε διακοσμητικά 

Αν έχετε στο μυαλό σας ότι τα διακοσμητικά καταλαμβάνουν χώρο στο σπίτι σας, τότε κάνετε λάθος. Επιλέξτε τα κατάλληλα διακοσμητικά που θα λειτουργήσουν ως αποθηκευτικοί χώροι και εξοικονομήστε πολύτιμο χώρο σε κάθε σημείο του σπιτιού σας. Βρείτε ιδιαίτερα διακοσμητικά που να ταιριάζουν με το στυλ του σπιτιού σας, να έχουν άποψη και ταυτόχρονα να σας δίνουν την ευκαιρία να τοποθετήσετε πλήθος από αντικείμενα, ρούχα, ή αξεσουάρ σε αυτά. Αναζητήστε ειδικές κατασκευές από διακοσμητικές ραφιέρες, σταντ, διακοσμητικά κουτιά ή κρεμάστρες για αξεσουάρ και προσθέστε στο σπίτι σας χρηστικά αλλά και όμορφα αντικείμενα. 

Φωτίστε τον χώρο σας 

Το φως δίνει ζωντάνια στον χώρο σας και κάνει όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας να μοιάζουν ευρύχωρα. Αν έχετε έλλειψη χώρου στο σπίτι σας αποφύγετε τα επιτραπέζια ή επιδαπέδια φωτιστικά και προτιμήστε λάμπες και φωτιστικά τοίχου τα οποία είναι η απόλυτη τάση της σεζόν και θα αποτελέσουν μια σύγχρονη προσθήκη στον χώρο σας. 

Μην ξεχνάτε τους τοίχους του σπιτιού σας

Εκμεταλλευτείτε τους τοίχους του σπιτιού σας! Οι τοίχοι είναι ένα σημείο του σπιτιού που οι περισσότεροι αποφεύγουμε να τοποθετούμε αντικείμενα ωστόσο το να τους αφήνουμε ανεκμετάλλευτους είναι μεγάλο λάθος όταν δεν διαθέτουμε χώρο. Τοποθετήστε στους τοίχους του μπάνιου, του υπνοδωματίου αλλά και του σαλονιού σας ράφια και διακοσμήστε τα με όμορφα αντικείμενα, βιβλία ή ακόμη και φυτά που καταλαμβάνουν χώρο στο δάπεδο του σπιτιού σας. Μπορείτε ακόμη να βρείτε πτυσσόμενα έπιπλα, όπως γραφεία, τα οποία θα διπλώνουν στον τοίχο μόλις τελειώνετε την εργασία σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365