Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Δημοσκόπηση Alco: Το 49% πιστεύει σε κυβερνήσεις συνεργασίας – 7,7% το προβάδισμα της ΝΔ

7,7% το προβάδισμα της ΝΔ

Παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση στην ερώτηση για κυβερνήσεις συνεργασίας. 


Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για λογαριασμό του Alpha η ΝΔ βρίσκεται μπροστά με 7,7 ποσοστιαίες μονάδες.


Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,6%, έναντι 22,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 11,6%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ 25 με 3,1%.




Σχετικά με το πόσο έπεισαν τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ τα ποσοστά ήταν: 44% καθόλου, 23% αρκετά, 15% λίγο, 5% πολύ.


Στο αντίστοιχο ερώτημα πόσο έπεισαν όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ οι απαντήσεις ήταν: 44% καθόλου, 23% αρκετά, 17% λίγο, 4% πολύ.


Σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων το 60% δηλώνει ότι δεν έχει πειστεί απ’ όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  ενώ το 16% δηλώνει το αντίθετο. 


Για το πώς κρίνουν οι πολίτες τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη στην υπόθεση των υποκλοπών: 28% αρνητικά, 37% θετικά, 35% ΔΞ/ΔΑ.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος στην εμπιστοσύνη των πολιτών για πρωθυπουργός με ποσοστό 29%, έναντι 20% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας» έχει απαντήσει το 27% των ερωτηθέντων.


Στο ερώτημα το αν πιστεύουν πως η σταθερότητα στη χώρα προϋποθέτει αυτοδύναμες κυβερνήσεις ή αν η σταθερότητα μπορεί να επιτευχθεί με κυβερνήσεις συνεργασίας, το 49% απάντησε «κυβερνήσεις συνεργασίας», 37% «αυτοδύναμες», 14% «ΔΞ/ΔΑ».


Σχετικά με το ενδεχόμενο να κυβερνούσε ο Αλέξης Τσίπρας το 36% απάντησε ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 28% τα ίδια, το 23% καλύτερα και 13% ΔΞ/ΔΑ.


Στην ερώτηση ποιος εκ των Μητσοτάκη ή Τσίπρα έπεισε περισσότερο τους Κεντρώους στη ΔΕΘ κυριαρχούν οι αρνητικές απαντήσεις. Ο πρωθυπουργός έχει 44% στο καθόλου και ο Τσίπρας 49%. 

Οσον αφορά στους αναποφάσιστους το 2019 το 29% των ερωτηθέντων είχε ψηφίσει ΝΔ και το 22% ΣΥΡΙΖΑ.


Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση φτάνει στο 75%. 


Το αντίστοιχο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι 65%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365