Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που φεύγουν και η μεγάλη αλλαγή στη χρήση μάσκας που έρχεται

Επιστροφή στην κανονικότητα

Η κυβέρνηση βάζει σε νέα φάση τον κορονοϊό, ακυρώνοντας τα μέτρα που ισχύουν και θέτοντας νέους όρους στην αντιμετώπισή του. Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα σταματήσουν να ισχύουν.

Επιστροφή στην κανονικότητα δηλαδή χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά με υποχρεωτικές μάσκες σε ορισμένους κλειστούς χώρους. Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στην χρήση της μάσκας φαίνεται πως είναι τα σχολεία, στα οποία θα υπάρξει ισχυρή σύσταση για την χρήση της ενώ μέχρι και πριν τις διακοπές του καλοκαιριού ήταν υποχρεωτική.


Έτσι οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές στα φαρμακεία, τα νοσοκομεία, τα γηροκομεία και στους κλειστούς χώρους των πλοίων. Από τον Σεπτέμβριο λοιπόν δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα σχολεία ενώ παύουν να ισχύουν, ή καλύτερα δεν θα ξαναχρησιμοποιήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδό μας σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια.


«Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στα πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία» είπε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε: «Θεωρώ πως τα τεστ πρέπει να είναι στοχευμένα και το κομμάτι της μάσκας να παραμείνει στη σύσταση και όχι στην υποχρεωτικότητα».


«Βούλησή μας είναι να μην λάβουμε περισσότερα μέτρα, από αυτά που βλέπουμε σήμερα. Εάν ληφθούν, θα είναι ήπια» κατέληξε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο Θάνος Πλεύρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365