Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Κιλκίς: Κυνηγοί πρόσφεραν κρέας αγριογούρουνου σε ευπαθείς ομάδες, πολύτεκνους και στο συσσίτιο της Μητρόπολης

Δείτε τις φωτο

Ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη το πρόγραμμα του Δασαρχείου Κιλκίς για την μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στη λεκάνη Μουριών – Δοϊράνης, σε απόλυτη συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κιλκίς, τα μέλη του οποίου συμμετείχαν εθελοντικά.


Τη συγκρότηση πέντε «συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων» αποφάσισε το Δασαρχείο Κιλκίς, όπως είχε αποκαλύψει με σχετικό ρεπορτάζ το eidisis.gr, για λόγους οδικής ασφάλειας και παράλληλα προστασίας των καλλιεργειών των αγροτών στο λεκανοπέδιο Μουριών-Δοϊράνης, εξ αιτίας του υπερπληθυσμού τους στην περιοχή αυτή.


Ο απολογισμός της δράσης αυτής είναι ικανοποιητικός για την περιοχή που εστιάστηκε, παίρνοντας υπόψη πως από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου ξεκινά ελεύθερα πια το κυνήγι του αγριόχοιρου και στον νομό Κιλκίς. Οι εθελοντές κυνηγοί σκότωσαν πάνω από 40 αγριόχοιρους στην περιοχή που εφαρμόστηκε το πρόγραμμα.


Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την δράση αυτή είναι το κοινωνικό πρόσωπο που επέδειξαν τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς, μοιράζοντας το κρέας των αγριόχοιρων σε ευπαθείς ομάδες, στους πολύτεκνους και στα συσσίτια της Μητρόπολης Κιλκίς, των Ι.Ν. Παναγίας και Αγίου Δημητρίου.


Η όλη διαδικασία της οργάνωσης και δράσης των «συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων» δεν ήταν και τόσο απλή, όπως εξήγησε στο eidisis.gr ο πρόεδρος των κυνηγών Χαράλαμπος Βασιλειάδης, ούτε και η εθελοντική συμμετοχή των κυνηγών είναι εύκολη, με τις ομάδες να ξεκινούν την ιχνηλάτιση από τις έξι το πρωί και στη συνέχεια να διασκορπίζονται μέσα στα αθέριστα καλαμπόκια, με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά και με κίνδυνο να χάσουν ακόμη και τα σκυλιά τους, τα οποία ακολουθούν τα αγριογούρουνα σε μακρινές διαδρομές, που μπορεί να είναι και μέσα στο έδαφος της γειτονικής χώρας, μέσα από την περιοχή των Μουριών και των Χιλίων Δένδρων.


Καθόλου εύκολη δεν ήταν και η διαδικασία μοιράσματος του κρέατος στο Σύλλογο Πολυτέκνων ή άλλες ευπαθείς ομάδες του νομού Κιλκίς, όπως τόνισε ο Δασάρχης Κιλκίς, Γιώργος Βούρτζας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365